WRC - Rally New Zealand

Noua Zeelanda, 03 sep. - 06 sep. 2020


  Clasamente 2020
 Clasamente complete


  Suntem pe Facebook

Tanak, liderul Raliului Finlandei inaintea zilei finale

Data: 03 August 2019 / World Rally Championship

La finalul zilei de sambata, si dupa disputarea primelor nousprezece probe speciale, Ott Tanak conduce Raliul Finladei. Pilotul estonian s-a distantat usor in pozitia fruntasa, in timp ce colegii sai din cadrul echipei Toyota, Kris Meeke si Jari-Matti Latvala, au gresit. Cel mai apropiat urmaritor al lui Tanak este Esapekka Lappi, la 16.4 secunde in urma.

La finalul zilei de vineri, Ott Tanak ocupa a patra pozitie a clasamentului raliului finlandez, insa primii patru clasati se aflau intr-un interval de doar 2.6 secunde. Primele doua pozitii erau ocupate de colegii sai, Jari-Matti Latvala si Kris Meeke, insa ambii au gresit pe parcursul acestei zile. Diferenta mica pana la primul loc si determinarea sa caracteristica l-au adus pe Tanak in fruntea intrecerii chiar de dupa prima speciala a zilei. El si Latvala au mai facut de doua ori rocada pozitiilor. 

Kris Meeke a iesit dimineata din joc, abandonand raliul. Britanicul a rupt suspensia masinii sale dupa ce a lovit un bolovan si nu a mai putut reveni pe traseu. Latvala a scapat "mai ieftin", lovind masina dar neavand alte probleme in afara stricaciunilor la caroserie. Totusi, el a pierdut timp, cazand in clasament. Cel care s-a tinut cat de cat de Tanak a fost Esapekka Lappi. Tanarul finlandez este aproape de a obtine cel mai bun rezultat de la trecerea la Citroen, momentan ocupand un confortabil loc secund. 

Latvala a incheiat ziua pe 3, la 12.4 secunde in urma lui Lappi. Chiar daca putea sa il atace pe cel aflat inainte sa, Latvala a recunoscut ca a fost precaut pentru a nu risca un episod similar cu cel din prima parte a zilei. In urma sa se afla Andreas Mikkelsen, care are un avans de doar 2.6 secunde in fata lui Sebastien Ogier.  Craig Breen este al saselea, la 6 secunde in spate si la 20.2 in fata lui Thierry Neuville.

Ziua de duminica programeaza patru speciale, cu o lungime cumulata de 45 km.

Dan Terea
Echipa Autorally

Raliuri

  • CNRD
  • ERC
  • Sprint
  • WRC

Coasta

Super Rally

Altele

  • Stiri