CNRB, CNRB/A: Raliul Maramuresului

Baia Mare, 31 mai - 01 iun. 2024
www.raliulmaramuresului.ro/


  Suntem pe Facebook

5 echipaje electrice au concurat la Sibiu Rally Romania 2019

Data: 20 August 2019 / Raliuri

Trei modele BMW i3, un model Nissan Leaf și un model Renault Zoe au luat startul în acest weekend la Sibiu Rally Romania, o competiție de regularitate dedicată și mașinilor electrice.

5 echipaje cu mașini electrice au luat startul în acest weekend la Sibiu Rally Romania și au parcurs aproximativ 350 de kilometri pe cele mai frumoase drumuri din județul Sibiu, la prima competiție de regularitate din România dedicată mașinilor electrice.

Competiția din 2019 s-a desfășurat în memoria jurnalistului George Botezatu, câștigătorul primei ediții, iar începând din acest an echipajele participante se vor lupta pentru un trofeu special care-i poartă numele.

Adrian Mitrea și Luiza Sirețeanu, Robert Apostolescu și Elena Apostolescu, Daiana Stoicescu și Lucia Goreaev, au fost cele trei echipaje care au luat startul cu modele BMW i3, Radu Gurămultă și Sînziana Botezatu au participat cu modelul Nissan Leaf, iar Alex Filip și Cristiana Oprea au concurat cu modelul Renault Zoe la cea de-a doua ediție “electrică” din cadrul Sibiu Rally Romania.

“Am pornit acest proiect dedicat vehiculelor electrice anul trecut și Sibiu Rally Romania a fost prima competiție de regularitate pentru astfel de modele. Sunt încântat că am avut și anul acesta 5 echipaje la start și cu siguranță vom dezvolta această categorie în cadrul competiției de la Sibiu. Viitorul mobilității este electric și sper că am reușit să convingem cât mai multă lume de caracterul practic al acestor vehicule care pot fi exploatate atât urban, cât și extra urban fără probleme”, a spus Sorin Itu, organizatorul evenimentului.

În prima zi, cele 5 echipaje “electrice” au rulat pe cele mai frumoase drumuri din Mărginimea Sibiului, trecând prin Șura Mică, Ocna Sibiului, Mândra, Ludoș, Apoldu de Jos, Miercurea Sibiului, Dobârca, Poiana Sibiului, Tilișca, Săliște, Sibiel, Orlat, Gura Râului, Rășinari și retur în Piața Mică din Sibiu.

Alexandru Filip și Cristiana Oprea, cu Renault Zoe, au acumulat cele mai puține puncte de penalizare și au ocupat prima poziție în competiția vehiculelor electrice, după ziua de vineri. Cu 53,4 puncte de penalizare, Robert Apostolescu și Elena Apostolescu au terminat ziua pe locul secund, urmați de Adrian Mitrea și Luiza Sirețeanu. Radu Gurămultă și Sînziana Botezatu au fost pe 4, iar Daiana Stoicescu și Lucia Goreaev, echipaj aflat la prima participare, s-a clasat pe poziția a cincea.

Ziua de sâmbătă a avut în prim plan urcarea pe Transfăgărășan, până la Bâlea Lac, la o altitudine de 2.043 metri. După o zi plină de provocări, ordinea în clasament a rămas neschimbată, Alex Filip și Cristiana Oprea reușind să câștige cu un total de 37,4 puncte de penalizare. Robert Apostolescu și Elena Apostolescu au terminat pe locul secund, la fel ca la ediția din 2018, iar Adrian Mitrea și Luiza Sirețeanu au urcat pe treapta a treia a podiumui. Clasamentul a fost completat de Radu Gurămultă și Sînziana Botezatu, pe locul 4, și Daiana Stoiceascu și Lucia Goreaev, pe locul 5.

“O cursă de regularitate este o experiență complet diferită și, în același timp, o mare provocare. Cristiana și-a luat rolul în serios și am pornit cu obiectivul clar de a termina pe prima poziție. Au fost trei zile complet diferite față de un raliu obișinut, dar care ne-au ținut în priză. Am concurat pe probele speciale de macadam când etapa era inclusă în calendarele IRC și ERC, am concurat și în competiția de regularitate dedicată vehiculelor clasice cu un Renault 5, iar acum sunt mulțumit că am obținut o victorie cu încă un model Renault.”  - Alex Filip și Cristiana Oprea (Renault Zoe) 

“Am petrecut trei zile minunate la Sibiu Rally Romania 2019, alături de prieteni vechi și noi. Cu toate că au fost trei zile obositoare, cu mulți kilometri parcurși, ne-am simțit extraordinar. Pentru noi, condusul unei mașini electrice, și mai ales BMW i3 este întotdeauna o plăcere. Sperăm ca pe viitor cât mai mulți să încerce să conducă o mașină electrică și să descopere ce înseamnă cu adevărat să conduci o mașină perfectă din toate punctele de vedere. Suntem bucuroși că am reușit să urcăm și anul acesta pe podium și să ne păstrăm locul 2. Cu siguranță vom reveni și anul viitor.”#TeamApostolescu (BMW i3) 

“Sibiu Rally Romania cu mașina electrică este despre oameni și atmosferă. N-am venit să câștigăm, ci să socializăm și să răspundem întrebărilor publicului despre mașinile electrice. La fel ca și anul trecut, interesul pentru mașini electrice e uriaș. Sunt multe întrebări simple și des întâlnite care merită răspunsuri pe viu, prin interacțiune directă. Dacă anul trecut am participat cu un BMW i3 de împrumut, anul acesta am concurat cu propriul nostru i3. Vom participa și anul viitor cu siguranță!”Team #electRO, Adrian Mitrea și Luiza Sirețeanu (BMW i3) 

Fără doar și poate, Sibiu Rally Romania 2019 a generat emoții foarte puternice pentru echipajul nostru, fiind trăit foarte intens. A devenit o competiție de suflet, mai ales că anul trecut a fost câștigată de George Botezatu, care a format un echipaj împreună cu soția sa Sînziana. Suntem foarte recunoscători organizatorilor pentru ideea frumoasă de a denumi trofeul oferit câștigătorului clasei de automobile electrice cu numele lui George, ca un omagiu adus amintirii sale. Nu ne rămâne decât să sperăm că această categorie va deveni tot mai atractivă de la an la an și că va avea din ce în ce mai mulți concurenți pe lista de start. Le mulțumim mult celor de la Nissan România pentru încrederea oferită și pentru tot suportul de care am avut parte! De asemenea, le mulțumim colegilor de clasă, cei care au asigurat desfășurarea concursului într-o atmosferă frumoasă de prietenie.”Radu Gurămultă și Sînziana Botezatu (Nissan Leaf) 

“A fost o experiență inedită din care am învățat multe lucruri noi, ne-am cunoscut mai bine mașinile și am legat prietenii cu oameni talentați și pasionați de automobile. Este un sport deosebit și ne-a molipsit și pe noi astfel încât la anul o să ne regăsiți pregătite la linia de start.”Daiana Stoicescu și Lucia Goreaev (BMW i3) 

Competiția de la Sibiu va include și anul viitor categoria dedicată vehiculelor electrice, obiectivul fiind de a promova acest tip de mobilitate în rândul unui număr cât mai mare de utilizatori, și se va desfășura în perioada 20 – 22 august.


Sibiu Rally Romania 2019 s-a desfășurat în perioada 15 – 17 august și este o acţiune cofinanţată de Primăria Municipiului Sibiu. Cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu. Festivalul dedicat masinilor istorice si sporturilor cu motor se desfasoara sub egida Federației Internaționale a Vehiculelor Istorice (FIVA), Retromobil Club România (RCR) și Automobil Clubul Român (ACR).

Sibiu Rally Romania 2019 este susținut de Orange.

Parteneri tehnici: Auto Italia, Tissot, Tămâian, Conacul Maria Theresa, Astoria – Expodue, Printcenter.ro, e-pneu.ro, Cotton.

Comunicat de presă

Raliuri

  • CNRB
  • ERC
  • Sprint
  • WRC

Coasta

Super Rally

Altele

  • Stiri