F1 - Austrian Grand Prix

Spielberg, 12 iul. - 12 iul. 2020


  Clasamente 2020
 Clasamente complete


  Suntem pe Facebook

Charles Leclerc in pole position la Monza, dupa o sesiune ciudata de calificari

Data: 07 Septembrie 2019 / Formula 1

Sub privirile multor fani Ferrari, Charles Leclerc a obtinut la Monza al doilea pole position consecutiv si cel de-al patrulea din acest sezon. Monegascul a fost mai rapid cu 0.039 secunde decat Lewis Hamilton, detinatorul timpului secund. Finalul sesiunii de calificare a fost unul bizar, in care majoritatea pilotilor nu a reusit sa treaca linia de sosire inainte de expirarea timpului regulemantar.

Charles Leclerc isi continua forma buna aratata acum o saptamana in Belgia. Pilotul echipei Ferrari va lua startul din pole position in Marele Premiu de Formula 1 al Italiei, sperand ca pe langa rezultatul din calificari sa repete si victoria de la Spa. Leclerc a obtinut timpul de referinta in primul tur cronometrat din Q3, nereusind sa si-l imbunatateasca in cel de-al doilea.

In afara sa, doar Carlos Sainz a avut un al doilea tur cronometrat in sesiunea finala, toti ceilalti nereusind sa incheie turul inainte de expirarea timpului regulamentar. Acest lucru s-a intamplat din cauza ca au avut un parcurs foarte lent, cu totii evitand sa isi asume rolul masinii care conduce plutonul. Strategia a fost una pierzatoare iar oficialii investigeaza daca pilotii vor fi penalizati.

Cei de la Mercedes s-au clasat in urma lui Leclerc, Lewis Hamilton fiind mai rapid decat Valtteri Bottas. Lui Sebastian Vettel i-a revenit a patra pozitie iar cei de la Renault au reusit sa isi adjudece a treia linie a grilei de start, Daniel Ricciardo urmand sa fie pozitionat in fata lui Nico Hulkenberg. Carlos Sainz a obtinut al optulea timp iar cei din urma lui nu au avut niciun tur cronometrat in Q3: Alex Albon, Lance Stroll si Kimi Raikkonen. Acesta din urma a lovit masina de parapetul de protectie.

Rezultatele calificarilor pentru Marele Premiu al Italiei:

Dan Terea 
Echipa Autorally

Raliuri

  • CNRD
  • ERC
  • Sprint
  • WRC

Coasta

Super Rally

Altele

  • Stiri