Suntem pe Facebook

Demonstrație de forță pentru Simone Tempestini la Winter Rally Covasna

Data: 02 Februarie 2020 / Alte competitii

Articol preluat de pe site-ul Federației Române de Automobilism Sportiv (www.fras.ro)


Campionul național absolut Simone Tempestini, pe un Subaru Impreza, a câștigat a 13-a ediție a Winter Rally Covasna Metalubs, fiind urmat în top de nu mai puțin de 5 modele R5.


Tempestini și Itu au impresionat în Covasna. Sursă foto: Rally Photo Hunters.

Echipajul Simone Tempestini / Sergiu Itu avea un avantaj de 13,2 secunde înaintea ultimelor probe de duminică. În ultima zi de concurs, aceștia și-au conservat rezultatul și au reușit să încheie raliul pe zăpadă cu un timp total de 56 de minute, 59 de secunde și 30 de sutimi.

Echipajul de la Napoca Rally Academy a fost astfel mai rapid cu 2,3 secunde decât ocupanții poziției secunde, italienii Giacomo Costenaro și Pietro Elia Ometto, aflați într-o Skoda Fabia R5.


Nu au lipsit nici ieșirile în decor la competiția din Covasna. Sursă foto: Rally Photo Hunters

Podiumul final a fost completat de un alt echipaj din peninsula Italică. Alberto Battistolli și Fabrizia Pons, care au concurat tot pe un model Skoda Fabia R5, au încheiat la 1 minut, 3 secunde și 10 sutimi în spatele câștigătorilor. Același echipaj va fi prezent peste numai două săptămâni la startul etapei mondiale WRC din Suedia, cursa din Covasna fiind considerată un test important înaintea raliului pe zăpadă din Scandinavia.

De altfel, cu excepția lui Tempestini, care a pilotat un Subaru Impreza, ceilalți clasați în Top 6 au luat startul la bordul unor modele R5. Printre aceștia s-a numărat și fostul campion național Dan Gîrtofan, clasat al patrulea.


Cu legendara Fabrizia Pons în dreapta, Alberto Battistolli a fost al treilea la Winter Rally. Peste două săptămâni, cei doi vor lua startul în WRC Suedia. Sursă foto: Rally Photo Hunters

La fel ca sâmbătă, în clasamentul final, singurul echipaj românesc care a mai reușit să se claseze în Top 10 a fost cel format din Andrei Gîrtofan și Doru Vraja (Subaru N14 STI).

Rezultatele finale ale Winter Rally Covasna Metalubs 2020 sunt disponibile aici:
• Clasament Winter Rally Covasna

Sursa: www.fras.ro

 

Raliuri

  • CNRB
  • ERC
  • Sprint
  • WRC

Coasta

Super Rally

Altele

  • Stiri