CNRB/CNRBM - Raliul Sibiului (1,2)

Sibiu, 15 iul. - 16 iul. 2022
www.raliul-sibiului.ro/


  Suntem pe Facebook

Cristiana Oprea revine la start la Raliul Argeșului

Data: 25 Iunie 2020 / Raliuri

După luni de incertitudine care au afectat motorsportul la nivel global, pilotul Cristiana Oprea și-a anunțat prezența la primul raliu al sezonului 2020. Ea va concura în acest weekend la Raliul Argeșului (26-27 iunie), cu “consacratul” Sean D’Or - Dacia Sandero cu care a alergat românește încă din 2017 în cadrul Cupei Dacia.

Mă bucur foarte mult să pot lua startul la primul raliu din acest sezon, după atâtea luni de pauză și provocări financiare majore. Sesiunea de teste pe asfalt de la finalul lunii mai a decurs foarte bine și sunt încrezătoare că noua echipă tehnică H Motorsport, condusă de Vlad Cosma, îmi va oferi toată susținerea necesară pentru a avea o evoluție cât mai bună pe probele de la Argeș. Deși momentan nu am reușit să atrag noi parteneri în demersurile mele sportive, sunt convinsă că perseverența și seriozitatea cu care îmi construiesc drumul spre performanță în raliuri vor da roade curând.

Contextul economic dificil și-a pus amprenta și pe obiectivele tinerei, care avea în plan pentru acest an schimbarea materialului de concurs și trecerea la o clasă superioară, cu un Peugeot 208 R2 de clasă RC4, modelul cu care a concurat la Rally di Roma Capitale în Campionatul European de Raliuri 2019. Din păcate, fără noi parteneri această schimbare este imposibilă. Mai mult, Cristiana vorbește cu incertitudine despre planurile sale în Campionatul Național de Raliuri 2020, din cauza lipsei susținerii financiare care i-ar putea permite să atace un loc pe podiumul final al Cupei DACIA.

Cristiana are ca obiectiv o clasare cât mai bună în competiția monomarcă la Raliul Argeșului 2020 și speră să poată repeta rezultatul de anul trecut, când a ocupat locul 2 în clasamentul general Cupa DACIA 2019. În acest weekend tânăra va beneficia de experiența și îndrumarea copilotului Dumitru Gheorghe, veteranul Cupei DACIA care l-a secondat ani buni pe Viorel Ivan, campionul ediției din 2010. 

Am amintiri foarte plăcute de anul trecut de la Raliul Argeșului: aici am urcat pentru prima dată pe podiumul Cupei DACIA, un rezultat muncit împreună cu Diana Hațegan, care va reveni în dreapta mea când va fi posibil. Acum însă sunt foarte încântată de colaborarea începută cu Dumitru Gheorghe, care nu doar că mă va ajuta să cresc ritmul pe probele speciale din acest weekend, dar aduce în mașină un entuziasm și un optimism de care avem cu toții nevoie în această perioadă dificilă. Vom trata totul cu seriozitate ca de obicei, însă vreau să mă și bucur din plin, cu o nouă atitudine, ținând cont de faptul că nu știu când voi mai avea bugetul necesar să iau startul în acest sezon. Ar fi extraordinar să am șansa să concurez și la următoarele etape, începând cu Raliul Brașovului și Harghitei, una dintre etapele mele preferate unde știu sigur că aș avea o șansă la podiumul Cupei DACIA.

Cristiana Oprea este din nou, la Raliul Argeșului, singura prezență feminină care concurează ca pilot în Campionatul Național de Raliuri, însă prin rolul de fondator și promotor al conceptului Femei în Motorsport speră să încurajeze cât mai multe femei să își urmeze visul în automobilism și să promoveze toate valențele acestui sport.

Și în sezonul 2020 Cristiana este ambasador Michelin, care îi susține proiectele încă din 2017, precum și ambasador Walero Motorsport. Partener media este AutoBild, care va promova începând cu sezonul 2020 experiențele Cristianei de la volanul mașinilor de curse.

Comunicat de presă

Raliuri

  • CNRB
  • ERC
  • Sprint
  • WRC

Coasta

Super Rally

Altele

  • Stiri