CNVC - Trofeul Audi (Poiana Brasov)

Poiana Brasov, 09 oct. - 10 oct. 2021

>


  Clasamente 2021
 Clasamente complete


  Suntem pe Facebook

Silviu Dumitrescu, cel mai rapid al primei zile la Trofeul Gutâi

Data: 28 August 2021 / Coasta
  • Drumurile șerpuitoare ale Pasului Gutâi din Maramureș au dat startul celei de-a șasea etape a sezonului de viteză în coastă, ziua de sâmbătă debutând manșele de recunoașteri și antrenamentele cronometrate. Silviu Dumitrescu (Osella PA 2000 EVO) a stabilit cel mai bun timp în urcările primei zile, reușind să oprească cronometrul la 02:55,186 cu aproape 4 zecimi mai puțin decât cel mai bun timp al primei zile de la prima ediție, stabilit atunci de Emil Nestor. 

Al doilea cel mai bun timp al zilei a fost stabilit de Octavian Ciovică (Radical SR8), brașoveanul reușind nu doar să oprească cronometrul la sub 3 minute ci să obțină același timp în ambele urcări ale manșelor de antrenament - 02:59,084. După cei peste 800 de km străbătuți până la Baia Mare, mangaliotul Emil Ghinea (Norma M20F) și-a păstrat resurse pentru urcările primei zile de pe Gutâi, încheiând ziua cu al treilea cel mai bun timp, la 7,5 secunde în spatele lui Silviu. 

 

Aflat la prima sa etapă cu modelul Radical SR8, Alexandru Mirea nu a forțat lucrurile și a abordat o strategie mai sigură, prin care să se obișnuiască cât mai bine cu modelul SR8, pe un traseu de viteză în coastă. Costel Cășuneanu (Skoda Fabia R5) este cel ce a completat TOP 5-ul primei zile de la Baia Mare, fiind totodată și lider provizoriu în clasamentul Silhouette -3000, într-o luptă care este ca și câștigată de băcăuan, în fața lui Alin Ioan Troancă (Skoda Fabia TDI) și Aurelian Albu (Peugeot 206 RC): 

 

Alexandru Pițigoi (Porsche 911 991 GT3 Cup) a fost mai rapid cu 4 secunde decât Mihai Leu (Ferrari 458 Challenge Evo) în urcările de sâmbătă, cei doi sportivi fiind singurii care luptă pentru victoria grupei GT la etapa din Maramureș, fiind totodată și ocupanții primelor două poziții ale podiumului provizoriu în categoriei I, podium completat la finalul primei zile de brașoveanul Călin Manițiu (Subaru Impreza), pilotul de sub Tâmpa fiind liderul provizoriu al grupei N și al clasei N4. Și dacă tot vorbim de grupe, trebuie să-l amintim pe Ciprian Ciobotaru (Mitsubishi Lancer Evo VII), liderul provzioriu al grupei A și al clasei A4. Aflat pentru prima oară la volanul modeului Peugeot 208 Rally4, sibianul Mihnea Tatu Jr a reușint să aibă un ritm bun, fiind al doilea în clasamentul grupei și primul la clasă, în fața lui Matei Voicu, care a schimbat materialul de concurs la mijlocul sezonului, trecând de la Peugeot 208 R2 la Ford Fiesta R2T, în lupta obținerii titlului la clasă, titlu disputat cu Marc Banca, fiul legendarului copilot Dacian Banca, absent la etapa din Maramureș.

După ce a străbătut aproape două țări pentru a ajunge la etapa din nordul României, bulgarul Pavel Shenkov (Lada VAZ 2107), liderul la zi în cadrul Silhouette -1600, a stabilit timpul de referință, fiind mai rapid cu 3 secunde decât grecul Theodoros Perimenis (Peugeot 106). La Silhouette -2000, Cosmin Gruba (Volkswagen Golf IV) a fost cronometrat ca fiind cel mai rapid, în timp ce grupa E2+3000 îl are în frunte pe Dan Maghețiu (Nissan GTR R35). 

 

Neavând adversar nici la Baia Mare, pilotul din Sinaia Dominic Marcu își continuă evoluția cu modelul Mini Cooper SE, luptându-se pentru cel mai bun timp cu bătrânele doamne ale automobilismului, unde localnicul Andrei Pop (Ford Escort MkII) a stabilit cel mai bun timp în clasamentul istoricelor.

 

Ziua de duminică programează alte două manșe de calificări și manșele de concurs, programate pentru orele 13:20 respectiv 15:20, manșe ce pot fi urmărite de cei aflați la distanță, în cadrul transmisiunilor live difuzate pe canalele de social media ale Federației Române de Automobilism Sportiv, dar și pe LOOK Sport, acolo unde va fi transmisă live cea de-a doua manșă de concurs.

 

Clasamentul primei zile poate fi accesat AICI.

Ordinea de start pentru ziua de duminică poate fi accesată AICI.

 

Credite foto: Leonard Petraru, Attila Szabo - attilaszabo.ro

 

Articol semnat de,

Cristian OLTEAN.

Raliuri

  • CNRB
  • ERC
  • Sprint
  • WRC

Coasta

Super Rally

Altele

  • Stiri