Suntem pe Facebook

Victorie absolută pentru Vlad Pescaru la a doua etapă de Promo Rally

Data: 01 Noiembrie 2021 / Alte competitii

Vlad Pescaru (Subaru Impreza) s-a impus în clasamentul general al celei de-a doua etape a sezonului de Promo Rally powered by WRT-Parts & TELL Security Systems susținut de Auto Chelu și Dinamic 92, reușind să-și adjudece și victoria la clasa 4, una dintre cele mai disputate la etapa organizată pe traseul de la Cheile Grădiștei.

Victoria fondatorului JPR Engineering nu este o surpriză, Vlad având abilități deosebite de pilotaj, care i-au adus supremația celei de-a doua etape, la o diferență însemnată între el și ocupanții celorlalte două poziții ale podiumului.

Etapa a doua a mult îndrăgitei competiții brașovene s-a derulat într-un peisaj de poveste, evident de toamnă autentică, nicăieri altundeva decât în frumosul Resort Cheile Grădiștei, gazde tradiționale ale competițiilor automobilistice precum Promo Rally, Cupa Cheile Grădiștei – viteză în coastă sau Romania Gravel Historic Rally.

Cel mai rapid al manșei de antrenament a fost nimeni altul decât Adrian Mănescu, câștigătorul primei etape organizate pe traseul din Bartolomeu, dar și campionul sezonului trecut. Brașoveanul a reușit să oprească cronometrul la 1:30,3 fiind cu 5 secunde mai rapid decât Ionuț Savu și cu alte 7 zecimi decât Bogdan Micu, în timp ce câștigătorul Vlad Pescaru a încheiat manșa de antrenament la o diferență de 5,9 secunde de Mănescu.

Compusă din 3 manșe de concurs, Promo Rally adună timpii celor mai bune două manșe ale fiecărui concurent, generând astfel clasamentul final. În urma celor mai bune două manșe de concurs, Vlad Pescaru a obținut victoria, setând timpul de referință la 3:03,6 cu numai 2 zecimi mai rapid decât Ionuț Savu (Mini Cooper R50) în timp ce Viorel Dumitru (BMW E46 TI) a completat podiumul la o diferență de 5 zecimi de Pescaru, lider rămânând Adrian Mănescu cu 35 de puncte după primele două etape.

Deși de clasament OPEN nu poate fi vorba, deoarece la finalul niciunei etape nu este generat clasament oficial, ci doar informativ, sportivii care au completat podiumul celor mai rapizi concurenți ai traseului de la Cheile Grădiștei sunt și ocupanții podiumului licențiaților. Victoria i-a revenit lui Claudiu Popa (Opel Kadett GSI), care a fost cel mai rapid pe traseul de la Cheile Grădiștei, realizând un timp total de 2:56,6 cu 2,5 secunde mai bun decât ocupantul poziției secunde, Matei Stancu (BMW E36 328i), a treia poziție revenindu-i covăsneanul Adorján Zölde (Seat Ibiza Cupra).

În categoria mașinilor cu zero emisii, adică cea a Electricelor, Sorin Ghișoi ”Cox” a obținut a treia victorie consecutivă cu Mini Cooper SE preparat de Cox Motorsport și echipa Kafuland e-Rally Team, de la debutul său cu acest model. Și pentru că Volkswagen e-Golf cu care și-a început incursiunea prietenoasă cu mediul, în competiția de viteză în coastă, la volanul acesteia au trecut Tudor Luca și fiul său, Matei Ghișoi, cei doi juniori completând podiumul în această ordine.

Mai puțin prietenoase cu mediul decât electricele, dar la fel de spectaculoase, clasa mașinilor Diesel l-au desemnat câștigător pe campionul sezonului trecut și învingătorul primei etape, Norberth Marzell (Audi A3 TDI), care a încheiat etapa a doua la egalitate cu Andrei Florin Bănică (Ford Focus MK2), însă datorită faptului că a stabilit cel mai bun timp într-una din manșele de concurs, victoria i-a revenit lui Marzell, care și-a consolidat astfel poziția de lider în clasamentul la zi al sezonului. A treia poziție a podiumului a fost adjudecată de către Ionuț Ichim (Volkswagen Bora), care în ciuda unui ritm foarte bun, nu a reușit să țină pasul cu cei din fața sa.

Clasa mașinilor cu tracțiune față a fost cucerită de Ionuț Savu (Mini Cooper R50), care s-a impus la 4,2 secunde în fața lui Bogdan Micu (Renault Clio) și la alte 3,5 în fața lui Patric Stănoiu (Citroën C2 VTS). În clasa mașinilor diametral opuse, și anume cu tracțiune spate, victoria i-a revenit lui Viorel Dumitru (BMW E46 TI), care a fost mai rapid cu 2,7 secunde decât Costin Păunescu (Toyota MR2), în timp ce Dragoș Sârbu (BMW E46 325 TI) a completat podiumul spectaculoaselor mașini, la 4,6 secunde de reprezentantul BOP Motorsport, Păunescu. În urma etapei de la Cheile Grădiștei, Micu rămâne lider în clasamentul FWD cu 43 de puncte, în timp ce Viorel Dumitru conduce detașat la rândul său cu 43 de puncte în clasamentul RWD.

Trecând către cele 4 clase de concurs, tânărul Patric Stănoiu (Citroën C2 VTS) a obținut a doua victorie a sezonului, după cea din Bartolomeu, fiind lider cu maxim de puncte după primele două etape consumate. Pe poziția a doua, la 2,4 secunde a încheiat Cristian Călugăru (Mazda 2), a treia treaptă a podiumului revenindu-i campioanei naționale a Women Rally, Izabella Gavrilă (Citroën C2). 

Clasa 2 i-a revenit aceluiași Ionuț Savu (Mini Cooper R50), fiind urmat la 3 secunde de Costin Păunescu (Toyota MR2) și de Bogdan Micu (Renault Clio) la o diferență de 4,2 secunde. În urma rezultatului de la Cheile Grădiștei, Micu rămâne lider cu 40 de puncte, fiind urmat de Andrei Florin Bănică cu 27 de puncte și de Liviu Dobrotă cu 26 de puncte. 

Deși nu i-au ieșit calculele asemenea primei etape, Adrian Mănescu (Audi S3) s-a impus în clasamentul clasei 3, acolo unde rămâne lider cu maxim de puncte. Pe traseul de la Cheile Grădiștei, Mircea Hațegan (Fiat Punto) la urmat pe podium, la diferență de exact 6 secunde în timp ce Ionuț Ichim (Volkswagen Bora) a completat un alt podium la competiția din frumosul resort.

Ultima, dar nu cea din urmă clasă de concurs, clasa 4, a fost cucerită de câștigătorul clasamentul general, Vlad Pescaru (Subaru Impreza), care s-a bucurat de victoria clasei alături de ocupanții celorlalte două poziții, Viorel Dumitru (BMW E46 TI) și Dragoș Sârbu (BMW E46 325 TI). 

„Suntem încântați să ne aflăm la finalul celei de-a doua etape a sezonului de Promo Rally și totodată, onorați că am avut la start un număr record de participanți, care s-au întrecut de la egal la egal pe fiecare porțiune a acestui traseu magnific, aflat într-un peisaj rupt din basme. Din nefericire, situația epidemiologică ne-a constrâns să revenim la organizarea lipsită de spectatori, deoarece, trebuie să recunosc, fiecare om aflat pe marginea traseului, aplaudând și susținându-și favoritul, înseamnă foarte mult atât pentru competiție cât și pentru concurent. Sperăm ca, condițiile meteorologice să ne fie favorabile și la sfârșitul săptămânii viitoare, pentru a ne bucura, bineînțeles, de ultima etapă a sezonului de Promo Speed Challenge și totodată, ultima răsuflare a accelerării în viteză a acestui an, din România.” – a declarat Cristian ANDREI, directorul organizatoric, la finalul festivității de premiere. 

Totodată, președintele ACS Auto Blic, domnul Bela STOICA a adus remarci și o scurtă declarație a ceea ce a însemnat a doua etapă a competiției brașovene: „Sunt încântat să văd că Promo Rally adună tot mai mulți tineri aspiranți la profesionalism, etapă de etapă. Bineînțeles, acesta este și scopul nostru, ca cei ce își doresc să facă performanță la volan, să înțeleagă că o pot face într-un cadru organizat și sigur, atât pentru ei cât și pentru cei aflați în exterior. Tocmai din acest motiv, mă bucur că a doua etapă din acest frumos peisaj de toamnă, i-a avut prezenți pe 3 campioni și foști campioni de mare clasă, precum Gunther Graef, Liviu Savu și proaspătul campion al acestui sezon de viteză în coastă la grupa N, Călin Manițiu. Din păcate, cum a spus și Cristi (n.r. directorul organizatoric), situația epidemiologică nu ne permite să ne bucurăm de prezența spectatorilor, tocmai din acest motiv îi încurajăm pe toți cei ce-și doresc să revină pe marginea traseelor și probelor de concurs, să respecte regulile impuse și să ajute la reducerea numărului infectărilor, cu imunizarea prin vaccinare.”

Clasamentul etapei a doua Promo Rally powered by WRT Parts & TELL Security System susținut de Auto Chelu și Dinamic 92 poate fi accesat aici.

Clasamentul campionatului Promo Racing Promo Rally powered by WRT Parts & TELL Security System susținut de Auto Chelu și Dinamic 92 – Ramura Promo Rally poate fi accesat aici.

Parteneri oficiali: WRT PartsTELL Security Systems, Resort Cheile Grădiștei

Parteneri principali: Service AutoCheluDinamic 92 DistributionPro-X - Cosmetică și Întreținere Auto

Parteneri: Cyclon MotorsportOmniasigBOP Motorsport, AngelliPrintINKComprestInfinity TrophyTehnoSting, Crucea Roșie Brașov

Parteneri media: Autorally.roRock FMBizBrașovAutostiri.roNewsBV.roRPM Racing ROZile și Nopți.

Promo Racing powered by WRT Parts & TELL Security Systems este organizat de Clubul Sportiv Auto Blic sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv, cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Brașov, al IPJ Brașov - Biroul de Poliție Rutieră, al ISU Brașov, al Inspectoratului de Jandarmi Județean Brașov și al Grupării de Jandarmi Brașov.

Credit foto: Ana Maria Florea

Biroul de presă
Promo Racing powered by WRT Parts & TELL Security Systems

Raliuri

  • CNRB
  • ERC
  • Sprint
  • WRC

Coasta

Super Rally

Altele

  • Stiri