Suntem pe Facebook

Tinerețea competiției Promo Rally vis-a-vis de istoria Cetății Hărman

Data: 20 Noiembrie 2021 / Alte competitii

Dacă despre atestarea competiției Promo Rally trebuie să ne întoarcem doar în anii 90, pentru atestarea Cetății Hărman filele calendarului trebuie răsfoite mai bine de 800 de ani. În jurul acestei cetăți medievale pentru care în anii 1200 se luptau Cavalerii Teutoni și Cistercienii, duminică vor înlocui luptele cu întrecerea sportivă nu mai puțin de 44 de participanți înscriși pe lista de înscrieri a etapei a treia Promo Rally powered by WRT Parts & TELL Security Systems susținut de Auto Chelu și Dinamic 92.

Faptul că lista de înscrieri cuprinde numeroși participanți, nu mai surprinde pe nimeni, însă, faptul că încet, încet, etapă după etapă se înscriu tot mai mulți participanți cu autovehicule electrice este într-adevăr un pas important viitorului sportului auto.

Inimosul promotor al acestei ramuri fără emisii de noxe, l-am numit pe brașoveanul Sorin Ghișoi ”Cox”, reușește prin evoluțiile sale să atragă competitori și pentru această grupă. Astfel, ”Cox” se va duela la Hărman cu Tudor Luca, un tânăr care a reușit să se claseze pe un frumos loc doi în etapa de la Cheile Grădiștei și cu Tudor Bogdan, de asemenea, tot cu un automobil electric.

Desigur, sportivii licențiați nu puteau absenta de pe superbul traseu conturat în jurul Bisericii Evanghelice Fortificate din Hărman, astfel că, la startul etapei de duminică și-au anunțat prezența nume importante ale automobilismului sportiv din România. Printre ei, brașoveanul Matei Stancu, pilot de viteză în coastă, care se va afla la volanul unui model asemănător celui cu care îl vedem pe traseele asfaltate din munții României. Covăsnenii Adorján Zölde și Loránd Szöcs, piloți în divizia secundă a vitezei în coastă, vor fi și ei la start, cel dintâi fiind în cursa pentru titlul la licențiați. Câștigătorul etapei a doua, Claudiu Popa, cunoscut și ca „Speedy”, revine la start, în timp ce Mario Pîrvulescu lasă pentru moment kartingul și revine la volanul modelului Renault Clio cu care ne-a obișnuit la etapele de Promo Rally. Iar dacă tot am vorbit despre viteză în coastă, harghiteanul Botond Szabó va fi prezent la startul de duminică din Hărman, însă nu va fi singurul harghitean, acestuia alăturându-se în același clasament și Attila Jakab „Jaxy” dar și Csongor Bilibok, vice-campionul sezonului trecut al aceleiași clase. La volanul unui model asemănător cu cel al lui Pîrvulescu, sibianul Ioan Rogoz va fi prezent la Hărman.

Grupa mașinilor cu tracțiune față îi aduce la start, din nou, pe liderul la zi Bogdan Micu, dar și pe principalul său contracandidat la supremația FWD, nimeni altul decât Patric Stănoiu. Pe de altă parte, în clasamentul mașinilor cu tracțiune spate, Viorel Dumitru are șansa să-și majoreze avantajul din clasament, în lipsa lui Bogdan Munteanu și a lui Costin Păunescu, însă va avea parte de un adversar de talia sa, deoarece Liviu Dobrotă lasă pentru moment atât modelul Clio II RS cât și BMW-ul E90, și trece la volanul unui alt BMW, însă un E36 328i.

După cum probabil ați remarcat anterior, Patric Stănoiu este un aprig adversar în clasamentul FWD, asta pentru că tânărul pilot are un parcurs absolut impecabil de fiecare dată, dovadă fiind cele două victorii din tot atâtea posibile de la începutul acestui sezon de Promo Rally, reușind să-și ia un avans considerabil în clasamentul clasei 1, acolo unde, Liviu Savin și Adrian Borzescu îl urmează. Cei trei sportivi se vor afla din nou, în lupta clasei și la etapa de la Hărman, lor alăturându-se și campioana națională la Women Rally, Izabella Gavrilă.

În duelul clasei 2, revin Bogdan Micu, liderul la zi, dar și Andrei Florin Bănică, în timp ce Sabrina Solomon și Cosmin Amarică se vor alinia la start pentru o luptă cât mai intensă. Absentul de la lupta clasei 2 este Liviu Dobrotă, care face un salt mare și se „mută” în clasamentul mașinilor cu capacitate cilindrică de peste 2200 cmc, cărora le sunt aduse modificări de performanță.

Nu mai are nevoie de prezentare și nici de prea multe cuvinte, Adrian Mănescu, campionul sezonului trecut în clasamentul general și al clasei 3, va fi la startul etapei din Hărman, din postura de lider al acelorași clasamente anterior amintite. Pilotul brașovean va avea însă de muncit pentru a-și adjudeca victoria și consolida astfel pozițiile de lider, întrucât Sabrina Solomon va concura și în clasamentul clasei sale, dar nu doar atât, un adevărat veteran al Promo Rally, Andrei Văsiași revine la start și nu cu modelul E90 cu care ne-a obișnuit în trecut, ci cu un superb 635d E63.

Ultima, dar nu cea din urmă clasă, va fi una extrem de disputată și nu neapărat din pricina numărului mare de concurenți, ci mai degrabă datorită celor ce vor fi la startul etapei. Printre aceștia, câștigătorul etapei de la Cheile Grădiștei, Vlad Pescaru, respectiv Liviu Dobrotă, care face pasul către o clasă mai mare, dar și Viorel Dumitru, liderul la zi al aceleiași clase, dar și al clasamentului RWD. Nu doar atât, Norberth Marzell, liderul clasei dedicate mașinilor Diesel și campion al aceleiași clase în sezonul trecut, va fi la startul etapei de duminică, într-o luptă pentru un rezultat cât mai bun și la clasa 4.

Lista de înscrieri completă poate fi accesată aici.

Etapa a treia Promo Rally se va desfășura fără spectatori, conform restricțiilor impuse de CNSU pentru stoparea răspândirii pandemiei. Dând dovadă de responsabilitate față de noi și între noi, vom putea continua activitatea profesională și cea sportivă! Pentru reducerea și stoparea răspândirii infecției cauzate de CoronaVirus, vă recomandăm, imunizarea prin vaccinare!

Program Promo Rally – 21 Noiembrie 2021:

 • Verificări tehnice: 08:30 – 09:30
 • Recunoaștere – PE JOS: 08:30 – 09:30
 • Antrenament: 09:30 – 11:20
 • Concurs 1: 11:20 – 13:10
 • Concurs 2: 13:10 – 15:00
 • Concurs 3: 15:00 – 16:50
 • Festivitatea de premiere: 17:15

Parteneri oficiali: WRT PartsTELL Security SystemsPrimăria și Consiliul Local Hărman

Parteneri principali: Service AutoCheluDinamic 92 DistributionPro-X - Cosmetică și Întreținere Auto

Parteneri: Cyclon MotorsportOmniasigBOP Motorsport, AngelliPrintINKComprestInfinity TrophyTehnoSting, Crucea Roșie Brașov

Parteneri media: Autorally.roRock FMBizBrașovAutostiri.roNewsBV.roRPM Racing ROZile și Nopți.

Promo Racing powered by WRT Parts & TELL Security Systems este organizat de Clubul Sportiv Auto Blic sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv, cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Hărman, al IPJ Brașov - Serviciul de Poliție Rutieră, al ISU Brașov, al Inspectoratului de Jandarmi Județean Brașov și al Grupării de Jandarmi Brașov.

Credit foto: Ametzita Photo

Biroul de presă
Promo Racing powered by WRT Parts & TELL Security Systems

Raliuri

 • CNRB
 • ERC
 • Sprint
 • WRC

Coasta

Super Rally

Altele

 • Stiri