CNVC - Cupa Resita (2)

Resita, 09 iul. - 10 iul. 2022


  Suntem pe Facebook

Dominic Marcu: „Cheile Grădiștei este etapa unde mi-am început drumul cu electrica.”

Data: 05 Mai 2022 / Coasta
  • Dominic Marcu a adus modificări importante mașinii sale de concurs – Tesla Model 3 Performance – și este pregătit pentru prima etapă a Campionatului Național de Viteză în Coastă 2, care a marcat momente importante în viața pilotului.

   După un debut încurajator în Campionatul Național de Viteză în Coastă (CNVC) cu Tesla Model 3 Performance, Dominic Marcu a optimizat mai departe performanțele mașinii lui de concurs și este pregătit să abordeze, din nou, virajele tehnice de pe spectaculoasa urcare Cheile Grădiștei.

   Dominic s-a înscris în sezonul 2022 al CNVC cu o Tesla Model 3 Performance, primul astfel de model din Europa care să fie transformat într-o mașină de hill climb. În Trofeul Râșnov DEKRA by IceTeam, unde mașina a debutat în configurație foarte apropiată de cea de serie, Dominic a obținut poziția 13 în clasamentul general și prima poziție în clasa automobilelor electrice.

   Emoțiile, entuziasmul și așteptările pentru prima etapă de coeficient 1 a Campionatului Național de Viteză în Coastă sunt și mai mari. Pentru Dominic, etapa Cheile Grădiștei este asociată cu debutul în lumea motorsportului electric.

   „Prima dată când am pilotat un automobil electric pe un traseu de Viteză în Coastă a fost în 2020, la Cheile Grădiștei, când am fost Deschizător. Un an mai târziu, tot la Cheile Grădiștei, am luat primul start oficial în competiție cu o electrică. Pentru mine, etapa Cheile Grădiștei este strâns legată de dorința de a concura cu o mașină electrică, un vis care s-a materializat aici.”

   Cupa Cheile Grădiștei DEKRA by IceTeam, prima etapă de coeficient 1 a Campionatului Național de Viteză în Coastă, se va desfășura în data de 8 mai. În acest moment sunt înscriși 55 de piloți care vor concura în patru clase diferite. Urcarea de la Cheile Grădiștei are 3,3 kilometri lungime, o diferență de nivel de 224 de metri și se prezintă ca un mix echilibrat de viraje strânse și viraje de viteză. Traseul este spectaculos și solicitant în egală măsură, deci reprezintă un mediu ideal pentru testarea la limită a noilor modificări pe care Tesla Model 3 Performance le-a primit.

   Cu toate că oricare dintre ele aduce un plus de performanță mașinii, cel mai important upgrade este sistemul de suspensie KW V4, completat de brațele reglabile de la Unplugged Performance. Totodată, mașina a primit jante noi, de 18 inchi – care sunt considerabil mai ușoare decât cele din echiparea standard – încălțate cu anvelope slick, de competiție. În urma testelor preliminare de pe circuit, Dominic s-a arătat încântat de îmbunătățirile dinamice pe care le-a adus acest upgrade.

Dominic este gata de start și pornește cu bateriile încărcate, utilizând la fiecare etapă soluția de încărcare E.ON Drive.

În participarea primei Tesla Model 3 Performance din Europa destinată exclusiv competițiilor de tip hillclimb, Dominic Marcu este susținut de E.ON, George - primul banking inteligent din România, o inovație BCR, Netbet, Klintensiv, Hama, Tecnet, Plus Autotrade.

 

Credite foto - Momentum Images

 

Comunicat de presă

 

Raliuri

  • CNRB
  • ERC
  • Sprint
  • WRC

Coasta

Super Rally

Altele

  • Stiri