CNVC - Cupa Resita (2)

Resita, 09 iul. - 10 iul. 2022


  Suntem pe Facebook

55 de mașini pregătite de startul Cupei Cheile Grădiștei DEKRA by IceTeam

Data: 05 Mai 2022 / Coasta
  • Dacă la începutul săptămânii vorbeam de un număr de 41 de piloți înscriși pentru prima etapă de coeficient 1 a Campionatului Național de Viteză în Coastă, acum, numărul acestora a „sărit” la 55, cărora se adaugă și alți doi piloți care vor porni din postura de deschizători

   Lista finală a înscrierilor pentru Cupa Cheile Grădiștei DEKRA by IceTeam este deschisă de Andrei Petrescu (Seat Leon), care va avea de dat un test destul de dificil împotriva unor adversari precum Răzvan Dan Gosta (VW Golf) sau Adrian Coman (Peugeot 208 R2). De asemenea, pe lista de înscrieri îi regăsim și pe Zoltán Martincsek (Peugeot 205 GTI) venit din Campionatul Național de Super Rally, dar și pe Alexandru Cazacu (Škoda Fabia) și Zsolt Patakfalvi (VW Golf). Iar cum eșalonul secund al vitezei în coastă reprezintă o rampă de lansare pentru juniori, de la start nu va lipsi nici tânăra Alexandra Teslovan (Renault Twingo), fiica pilotului Adi Teslovan urmând să fie acompaniată de o altă prezență feminină, mai exact de Silvia Sarahoiu (Dacia Logan). Iar cum de juniori nu ducem lipsă, la startul primi etape de coeficient 1 îl vom avea și pe Dumitru Șerban cu al său Audi 80.

   Și pentru că în acest sezon, regulamentul primului eșalon impune un număr minim de 2 etape de coeficient 1 piloților cu licență CNVC, lista înscrierilor este continuată de unii piloți pe care i-am văzut la prima etapă de la Râșnov și în sezoanele precedente. Aici, cap de listă este Robert Barabas (Fiat 126), tânărul brașovean urmând să vină la start alături de tatăl său, István, care va pilota modelul Peugeot 306 Maxi – replica. La exact un an după prima sa victorie în Campionatul Național de Viteză în Coastă, pilotul de sub Tâmpa Octavian Ciovică (Radical SR8) revine la rândul său pe coasta de la Cheile Grădiștei, într-o incursiune pentru repetarea performanței din 2021, urmând să se întreacă la categoria 2 cu Dragoș Savloschi aflat la volanul unui alt Radical, mai exact un ProSport Evo. După violenta ieșire în decor din etapa râșnoveană, Alexandru Pițigoi (Porsche 911 GT3 Cup) este pregătit de start, urmând ca lui să i se alăture și Costel Cășuneanu (Škoda Fabia) dar și Horia Gheorghe (Mitsubishi Lancer Evo IX). De o luptă frumoasă vom avea parte și la grupa 6, unde favoritul la victorie este același Matei Voicu (Ford Fiesta R2T), care asemenea exemplului anterior, vine la start alături de tatăl său, Florin Voicu, seniorul urmând să piloteze același Ferrari 458 Challenge despre care vă vorbeam și în comunicatul anterior. Nici din primul eșalon nu va lipsi prezența feminină, întrucât brașoveanca Sabrina Nora Camarda (Dacia Sandero) este pregătită de start, lista etapei de la Cheile Grădiștei fiind completată printre altele și de două modele electrice pilotate de Dominic Marcu (Tesla Model 3 Performance) și Andrei Barbu (Mini Cooper SE).

   Competiția din primul weekend complet al lunii mai se va desfășura pe drumul privat din Complexul Cheile Grădiștei al Resortului Fundata, având o întindere de 3300 de metri și un program compus din două zile, unde cea de sâmbătă va servi pentru verificările administrative și tehnice, respectiv fotografia oficială, în timp ce cea de duminică este dedicată exclusiv manșelor competiționale.

 

Lista de înscrieri este AICI

 

Programul competiției:

Sâmbătă, 7 mai 2022

11:30 – 19:00 – Verificări tehnice inițiale

15:30 – 19:30 – Verificări administrative

19:00 – Fotografia oficială

Duminică, 8 mai 2022

09:00 – Recunoaștere, Manșa 1

10:30 – Antrenament, Manșa 1

12:00 – 12:45 – Deschiderea temporară a circulației

13:00 – Antrenament, Manșa 2

14:30 – Concurs, Manșa 1

16:30 – Concurs, Manșa 2

Festivitatea de premiere – imediat după urcarea ultimului concurent în Concurs – Manșa 2

 

Cupa Cheile Grădiștei DEKRA by IceTeam este un eveniment susținut Primăria și Consiliul Local Moieciu, organizat de Asociația Club Sportiv AutoBlic Brașov, sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv.

 

Partener oficial: DEKRA by IceTeam

Parteneri principali: Dinamic92, Auto Chelu, TELL Security Systems, Omniasig

Parteneri: Pro-X – Cosmetică și Întreținere Auto, Crama Gîrboiu ,Cyclon Motorsport, Konvekta, Zizin, , PrintINK, TehnoSting, BOP Motorsport, Medecon, Centrul Medical Maria

Parteneri media: Autorally, RockFM, BizBrașov, NewsBV.ro, BrașovȘtiri.ro, Zile și Nopți

 

Cupa Cheile Grădiștei DEKRA by IceTeam este un eveniment organizat cu sprijinul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Brașov, Inspectoratului de Jandarmi Județean Brașov, Grupării de Jandarmi Mobilă Brașov, Inspectoratului Județean de Poliție Brașov – Serviciul de Poliție Rutieră, Poliția comunei Bran.

 

Credit foto: Balázs Attila • RallyPhotoHunters

 

Biroul de presă,

Cupa Cheile Grădiștei DEKRA by IceTeam

Raliuri

  • CNRB
  • ERC
  • Sprint
  • WRC

Coasta

Super Rally

Altele

  • Stiri