Suntem pe Facebook

CIR: Damiano De Tommaso a obținut victoria Rally Internazionale di Sicilia

Data: 08 Mai 2022 / Alte competitii
  • Campionatul Italian de Raliuri a continuat la sfârșitul acestei săptămâni cu Rally Internazionale di Sicilia, a treia etapă a sezonului fiind câștigată de Damiano De Tommaso și Giorgia Ascalone, cu modelul Škoda Fabia Rally2 Evo

   Etapa din insulă a programat 12 probe speciale de-a lungul a două zile de concurs, acestea presupunând un total de puțin peste 125 de km cronometrați. Lista de înscrieri ?! Una impresionantă, și nu neapărat datorită numărului echipajelor înscrise, la start fiind aliniate mai puțin de 60 de mașini, ci mai degrabă datorită celor 17 mașini din clasa Rally2 și a numelor prezente pe grila de start: Giandomenico Basso, Simone Miele, Andrea Curgnola sau Tommaso Ciuffi. 

   Raliul a debutat cu cei 2,15 km de asfalt ai probei "Nino Vaccaerella", considerată și Power Stage. Andrea Crugnola și Pietro Elia Ometto s-au impus cu un avantaj de 1,1 secunde în fața lui De Tommaso și Ascalone, cei din urmă adjudecându-și victoria ultimei probe a zilei, instalându-se la conducerea raliului la finalul primei zile de concurs. Victoria celei de-a doua probe a zilei de vineri i-a revenit lui Fabio Andolfi, acesta rămânând pe poziția secundă la finalul primei zile, podiumul provizoriu fiind completat de Giandomenico Basso

   A doua zi de concurs l-a găsit în super-avantaj pe Andrea Crugnola, acesta obținând victoria primei bucle de sâmbătă, însă o buclă scurtată datorită anulării probei "Scillato" din cauza inundațiilor. La bordul modelului Citroën C3 Rally2, echipajul Crugnola-Ometto și-a continuat evoluția în același ritm, adjudecându-și și victoria buclei secunde, urcând până pe poziția a doua în ierarhia generală, la o diferență de 6,2 secunde de liderii De Tommaso și Ascalone. Cu o presiune imensă pe umerii săi, cel din urmă a mărit ritmul însă fără prea mare succes, întrucât Fabio Andolfi i-a surclasat pe ambii sportivi pe penultima probă specială, reușind victoria trecerii cu numărul 3 pe "Targa", la o diferență de 2,5 secunde de Stefano Albertini. Deși ultimul cuvânt de spus l-a avut același Crugnola, victoria la 3 zecimi în fața lui De Tommaso nu l-a ajutat să-și surclaseze adversarul, fiind nevoit să se mulțumească cu poziția a doua. 

   Astfel, după 9 probe speciale parcurse și o victorie de probă, Damiano De Tommaso și Giorgia Ascalone (Škoda Fabia Rally2 Evo) s-au impus cu un timp total de 50m00,3s obținând prima victorie absolută din Campionatul Italian de Raliuri, fiind mai rapizi cu 4,3 secunde decât Andrea Crugnola și Pietro Elia Ometto (Citroën C3 Rally2), podiumul etapei a treia fiind completat de Fabio Andolfi și Manuel Fenoli, la bordul unei alte Škoda Fabia Rally2 Evo și la o diferență de 7,7 secunde de primii clasați. 

   Așadar, Campionatul Italian de Raliuri a cunoscut un al treilea echipaj câștigător în acest sezon, totul după ce în prima etapă de la Rally Il Ciocco e Valle del Serchio, victoria le-a revenit lui Crugnola și Ometto, în timp ce a doua etapă de la Sanremo a fost cucerită de Andolfi și Fenoli. În urma rezultatului din insula siciliană, Crugnola rămâne liderul la zi, urmat de De Tommaso și Andolfi. Sezonul național de raliuri din Italia continuă în perioada 24-26 iunie cu a 16-a ediția a Rally di Alba. 

 

Credite foto - Massimo Bettiol, Arhivă personală Andrea Crugnola

 

Articol semnat de,

Cristian OLTEAN - jurnalist sportiv Autorally.ro

Raliuri

  • CNRB
  • ERC
  • Sprint
  • WRC

Coasta

Super Rally

Altele

  • Stiri