ERC - Rally Liepāja

Liepāja, Letonia, 02 iul. - 03 iul. 2022
www.2021.lvrally.com/eng


  Suntem pe Facebook

ERC: Simon Wagner, liderul ediției 46 a Rally Islas Canarias după victoria Super Specialei

Data: 13 Mai 2022 / European Rally Championship
  • Campionul en-titre al Austriei s-a dovedit a fi cel mai rapid, câștigând proba specială cu o lungime de 1,50 de km - „Las Palmas de Gran Canaria-DISA”, care a deschis oficial cea de-a 46-a ediție a acestui raliu, contând ca a treia etapă a Campionatului European de Raliuri.
  • De cealaltă parte, Nil Solans și Marc Martí sunt până în acest moment, cel mai rapid echipaj local, după ocuparea celei de-a treia poziții la finalul Super Specialei.

   Simon Wagner și Gerald Winter (Škoda Fabia Rally2 Evo) au devenit primii lideri ai celei de-a 46-a ediții Rally Islas Canarias. Echipajul austriac a realizat cel mai bun timp pe proba superspecială „Las Palmas de Gran Canaria-DISA”, care a dat startul celei de-a doua etape de asfalt a acestui sezon european de raliuri. Cei doi au stabilit timpul de referință la 1m08,6s pe proba superspecială care înconjoară Stadionul Gran Canaria și Arena Gran Canaria. Astfel, cei doi vor folosi avantajul lor de 7 zecimi față de italienii Alberto Battistolli și Simone Scattolin (Škoda Fabia Rally2 Evo), respectiv cel de 9 zecimi de Nil Solans și Marc Martí (Volkswagen Polo GTI R5), câștigătorii Raliului Serras de Fafe e Felgueiras fiind cel mai rapid echipaj spaniol.

   Alte echipaje cu șanse reale de a câștiga acest raliu sunt italienii Simone Campedelli și Tania Canton (Škoda Fabia Rally2 Evo), românii de la Napoca Rally Academy Simone Tempestini și Sergiu Itu (Škoda Fabia Rally2 Evo), perechea maghiaro-slovacă Norbert Herczig și Igor Bacigál (Škoda Fabia Rally2 Evo) dar și francezii Yoann Bonato și Benjamin Boulloud.

   În cadrul celorlalte categorii ale ERC, pe modele Renault Clio Rally4, francezii Anthony Fotia și Arnaud , dar și italienii Andrea Mabellini și Virginia Lenzi, au încheiat la egalitate proba superspecială în clasamentul ERC4. În același clasament, românii Norbert și Francesca Maior (Opel Corsa Rally4) au încheiat pe poziția a 9-a (ERC4 Junior poziția a 7-a). Ziua de vineri, 13 mai, va consta în două bulce identice pe probele „Valsequillo” (11,91 km), „Santa Lucía” (14,82 km) și „Tejeda” (20,78 km), echipajele urmând să pornească din parcul de service aflat în vecinătatea Stadionului Gran Canaria începând cu ora 9:00 (ora locală). 

 

Credit foto - Virgy Lenzi; Arhivă personală Simon Wagner

 

Articol semnat de,

Cristian OLTEAN - jurnalist sportiv Autorally.ro

Raliuri

  • CNRB
  • ERC
  • Sprint
  • WRC

Coasta

Super Rally

Altele

  • Stiri