Masters (1) & CNVC (1) - Trofeul Râșnov

Râșnov, 20 apr. - 21 apr. 2024


  Suntem pe Facebook

Dominic Marcu a obținut un rezultat general notabil și victoria la electrice la Trofeul Câmpulung Muscel

Data: 20 Septembrie 2022 / Coasta

Dominic Marcu a terminat pe locul 9 etapa de la Câmpulung Muscel din cei 74 de participanți, reușind să puncteze și de această dată în clasamentul general la penultima etapă din calendarul național de viteză în coastă. Pilotul a reușit să fie cel mai rapid la categoria electricelor, obținând locul 1.

Competiția a stat sub incertitudinea vremii. Recunoașterile și antrenamentele au fost marcate de ploaie, singura zi de asfalt uscat fiind duminică, când a avut loc cursa, astfel piloții au fost nevoiți să schimbe strategiile. Dominic s-a adapt cu brio configurației de viteză și a dus la bun sfârșit alături de Tesla Model 3 Performance provocarea câmpulungeană, care s-a disputat pe un traseu scurt și rapid.

A fost o etapă frumoasă. Am reușit să mă adaptez cerințelor traseului și am devenit mai bun cu fiecare urcare. Mașina s-a comportat din nou exemplar și astfel am reușit să obțin o clasare în față la open și victoria la categoria electricelor. Vreau să mulțumesc spectatorilor care au fost în număr mare, atât pe traseu, cât și în parcul de service. Am rămas profund impresionat de căldura cu care am fost primit și voi reveni cu mare drag de fiecare dată când voi avea ocazia, deoarece este o zonă cu iubitori de motorsport. Mai este o singură etapă în acest sezon și plec încărcat de energie pozitivă de la Câmpulung Muscel pentru viitoarele provocări, au fost concluziile lui Dominic Marcu, după competiția din weekendul trecut.

Dominic este primul pilot din Europa care concurează cu o Tesla Model 3 Performance în competițiile de viteză în coastă. În versiune standard, modelul dezvoltă 500 CP și 660 NM livrați instantaneu, fiind capabil să accelereze de la 0 la 100 km pe oră în 3,2 secunde. Exemplarul de competiție dezvoltat de Dominic a primit, pe lângă setul complet de modificări de siguranță necesare înscrierii în competiții și un tratament de reducere a masei, este cu 200 de kilograme mai ușor decât în configurație standard.

Participarea lui Dominic Marcu la CNVC Câmpulung Muscel s-a materializat cu sprijinul E.ON România, George – primul banking inteligent, o inovație BCR, Netbet Casino, Klintensiv, Hama România, Tecnet și Plus Autotrade.

Comunicat de presă

Raliuri

  • CNRB
  • ERC
  • Sprint
  • WRC

Coasta

Super Rally

Altele

  • Stiri