Masters (4) - Trofeul Sinaia

Sinaia, 20 iul. - 21 iul. 2024


  Suntem pe Facebook

Trofeul Câmpulung Muscel 2022

Data: 21 Septembrie 2022 / Coasta

Octavian Ciovică a câștigat Trofeul Câmpulung Muscel 2022 și este noul campion absolut al categoriei II la Viteză în Coastă!

Brașoveanul Octavian Ciovică a fost, și la propriu și la figurat, King of the Hill în acest weekend. A câștigat titlul pentru cea mai rapidă urcare a traseului de la Lerești - Voina, a câștigat Trofeul Câmpulung Muscel 2022 și a devenit, matematic, campion național absolut al categoriei II la Viteză în Coastă, chiar înaintea etapei de casă, de la Poiana Brașov.

A fost o etapă extrem de bogată, în care am avut ploaie, frig, dar și soare, record la numărul de spectatori înregistrat în campionatul de anul acesta și cel mai mare număr de piloți înscriși la o etapă în 2022. Au fost chiar și ieșiri în decor, însă nimic grav, exact atât cât a fost nevoie ca publicul și piloții să simtă adrenalina la cote maxime. Practic, au existat toate condițiile ca și anul acesta Trofeul Câmpulung Muscel să decidă campionul național. Pe cel mai scurt, dar unul dintre cele mai tehnice și atractive trasee din campionatul intern, s-au duelat toate numele grele ale Vitezei în Coastă.

Emil Ghinea a încercat să îi ia titlul pe ultima sută de metri lui Ciovică, dar forțarea limitelor nu i-a adus câștig de cauză.

Alexandru Pițigoi și Costel Cășuneanu și-au dovedit încă o dată statutul ridicat și au dominat, alături de Mihai Leu, Lucian Răduț și Simone Tempestini cursa. 

De altfel, la Câmpulung au revenit în circuitul de Viteză în Coastă multiplul campion național la raliuri Simone Tempestini și Lucian Răduț, ambii piloți cu experiență venind și cu un material de concurs extrem de competitiv.

Dacă prima zi a fost marcată de ploaia torențială și rece, chiar din debutul recunoașterilor, dar și de reprizele tomnatice de averse, a doua zi soarele a strălucit, iar fanii au venit la traseu în număr record pentru a se bucura de zgomot de motor, miros de cauciuc și de adrenalina pe care o transmiteau piloții. Octavian Ciovică a dat jăratic cailor putere de pe Radical SR8, i-a strunit cu pricepere și a reușit să domine competiția. A câștigat fiecare urcare, iar în manșa finală a reușit cel mai bun timp al zilei: 1:29,317. Așadar, cu un timp de 02 min 59 sec 134/1000 după cele două manșe de concurs, Octavian Ciovică a devenit campionul Câmpulungului și campionul național absolut al categoriei II la Viteză în Coastă. Podiumul a fost completat de Alexandru Piţigoi (Porsche 911 GT3 Cup), la 03 sec 820/1000 şi Costel Căşuneanu (Skoda R5), la 08 sec 251/1000. 

Pe patru a încheiat Mihai Leu (Radical SR8), la 08 min 471/1000, iar al cincilea a fost Simone Tempestini (Porsche 997 GT3), la 08 sec 658/1000.

La categoria a II-a, lider este Octavian Ciovică, iar la categoria I pe primul loc se află Alexandru Piţigoi, urmat de Costel Cășuneanu.

Sâmbătă, au fost premiați câștigătorii de la CNVC2, la Trofeul Câmpulung prezentându-se un număr mare de piloți și din eșalonul secund, deși nu a contat ca etapă de coeficient 1. Și aici lupta a fost una acerbă, dovadă stând doar cele șapte sutimi de secundă care a făcut diferența dintre ocupanții locurilor doi și trei. Pe prima treaptă a podiumului a urcat Florian Nițurad (Seat Ibiza Cupra) - cu un timp de 3:59,477, urmat de Dragoș Bîzoi (Renault Megane II RS) și de Bogdan Daragiu (Citroën Saxo).

Doi campioni mondiali în aceeași mașină pe pista de la Lerești - Voina!

Revenit în campionatul de viteză în coastă, campionul mondial de raliuri la clasa Junior WRC, și de șase ori campion național la raliuri, Simone Tempestini nu numai că s-a simțit bine pe traseul de la Lerești - Voina, dar a avut parte și de o mulțime de surprize. Sâmbătă, el a primit vizita unei alte campioane mondiale. Câmpulungeanca Denisa Dragomir a devenit recent campioană mondială de Sky Running 2022 și a concurat în acest sport mai mulți ani în Italia. Așadar, cei doi și-au împărtășit reciproc din experiențele personale. Iar dacă Simone Tempestini a recunoscut că i se par dificile cursele de anduranță la alergat, Denisa Dragomir, care i-a devenit copilot la una din manșele de recunoaștere, s-a arătat absolut încântată de experiența trăită la bord alături de campionul de raliuri.

Simone se gândește la un nou coechipier: Robotul Azorel!

Aceasta nu a fost singura experiență inedită pentru Simone Tempestini. Robotul Azorel, urmașul lui Mugurel, i-a adus campionului casca și mănușile direct la mașină. Azorel este invenția echipei de robotică a Colegiului Național „Dinicu Golescu” din Câmpulung, una dintre cele mai premiate la nivel național. Acesta a fost al treilea an în care creațiile micilor experți în robotică din echipa Watt’ UP ajung pe traseul de la Trofeul Câmpulung. Din 2019, când echipa Watt’ UP a câștigat Campionatul Mondial de Robotică de la Detroit, SUA, roboții creați de elevii coordonați de profesorul Octavian Dumitrescu au obținut permanent premii la nivel național și internațional.

ARO-ul lui Ceaușescu a defilat prin fața spectatorilor

Duminică, organizatorii au pregătit și alte surprize spectatorilor: demonstrații cu mașini de rally cross, cu puști care pilotau kart-uri și cu ARO-uri de colecție. Iubitorii sportului cu motor mai în vârstă și-au adus aminte cu nostalgie de performanțele echipei de la fosta fabrică de autoturisme din Câmpulung, după ce au văzut pe traseu ultimul ARO de competiție preparat la celebra fabrică de mașini de teren. Pe acest model a concurat vicepreședintele FRAS Cătălin Nicolaescu. De o mulțime de aplauze s-a bucurat însă ARO-ul prezidențial al lui Nicolae Ceaușescu, care a defilat spre deliciul spectatorilor, de-a lungul întregului traseu.

Porcișteanu și „Chelu” - gemenii show-ului total

Campionul național de raliuri Valentin Porcișteanu și Alexandru Gorgan (”Chelu”) au făcut spectacol indiferent de vreme. Și, din acest punct de vedere, datorită celor doi, la capitolul spectacol Trofeul Câmpulung Muscel nu are nicio concurență! Evident, nu putea lipsi din lista celor care au făcut senzație pe pistă nici fostul pilot de raliu pentru Iveco, Claudio Cuttaia!

Octavian Ciovică: „După 15 ani de muncă, trofeul de campion național absolut merge la Brașov! Mulțumesc Câmpulung, mulțumesc județul Argeș, mulțumesc vouă, tuturor! Sunt campion! Ne vedem la anul! Vă mulțumesc!”

Alexandru Pițigoi: „Am încercat mai multe variante pe parcursul acestor două zile, dar sunt mulțumit că am reușit să fac exact ce ne-am propus. Îi felicit pe Octavian și pe Costel și sper să ne revedem pe traseu din nou.”

Costel Cășuneanu: „Le mulțumesc tuturor, le mulțumesc organizatorilor pentru cursă. Sunt fericit că am reușit să termin pe podium!”

Elena Lasconi, primar Câmpulung: „Eu sunt foarte mândră de consilierul meu pe sănătate, Andrei Aron, care a și concurat astăzi. Cred că nu aveți toate țiglele pe casă! Să stați aici, pe frigul acesta, să conduceți pe traseu cu acele viteze, Este absolut incredibil, dar mie normalitatea mi se pare plictisitoare! Aș vrea să vă mulțumesc foarte mult pentru tot efortul pe care l-ați făcut! Vă susținem de fiecare dată cu plăcere. Vreau să îi mulțumesc unui om deosebit, Laurențiu Bădescu, care este de o calitate umană extraordinară. Sunt mândră că este cetățean al Câmpulungului! Mulțumesc Norris, mulțumesc tuturor!”

Prezent la traseu, alături de subprefectul Ciprian Neculăescu, vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, Adrian Dumitru Bughiu, i-a oferit, din partea președintelui Ion Mînzînă, o plachetă de onoare președintelui FRAS, Norris Măgeanu, pentru susținerea activității de motorsport de la Câmpulung și promovarea imaginii județului Argeș la nivel național. 

Adrian Bughiu, vicepreședinte CJ Argeș: „În acest weekend, Argeșul a fost capitala sportului românesc! Vreau să îi felicit în mod special pe organizatori pentru că, în ultimii 11 ani, Trofeul Câmpulung Muscel promovează toată zona de Muscel și, în fiecare an, asigură un nivel din ce în ce mai ridicat al competiției. Îi felicit și pe cei doi musceleni din fruntea FRAS - președintele Norris Măgeanu și vicepreședintele Cătălin Nicolaescu - pentru că sprijină această competiție care, devenind tot mai atractivă, aduce în fiecare an tot mai mulți turiști în județul Argeș, iar prin promovarea în media națională aduce un plus pentru imaginea județului.”

Marian Toader, primar Lerești: „Am fost onorați să vă avem la noi, la Lerești! Vă așteptăm și în anii viitori și sperăm ca totul să fie din ce în ce mai bine. Din partea Consiliului Județean Argeș, pentru că cei din conducere au fost pe traseu dar nu au mai putut rămâne și la premiere din cauza unui eveniment neprevăzut, vreau să vă ofer dvs, organizatorilor de la Brothers Motor Sport, o plachetă de onoare în semn de apreciere pentru organizarea celei de-a V-a ediții a Campionatului Național de Viteză în Coastă – Câmpulung, un eveniment ce contribuie la promovarea județului la nivel național și continuă astfel buna tradiție a automobilismului în județul Argeș.”

Norris Măgeanu, președinte FRAS: „Vreau să vă mulțumesc și eu tuturor! Spectatorii de la Câmpulung sunt senzaționali. Câtă lume a fost pe traseu! Cred că și piloții s-au simțit foarte bine. Eu m-am simțit, ca de obicei, ca acasă! Le mulțumesc tuturor instituțiilor implicate! Toată lumea este extraordinară aici, la Câmpulung! Le mulțumesc, desigur și sportivilor și sper să ne revedem cu bine și anul viitor!”

Iulian Nicolaescu, CS Brothers Motor Sport: „Suntem bucuroși că suntem sănătoși după o cursă extrem de intensă și cu o miză foarte mare. Ne-a oferit bunul Dumnezeu de toate: ploaie, vreme bună, frig! Am avut ieșiri în decor, dar din fericire normale. Vă mulțumesc tuturor pentru implicare. Fără sprijinul Primăriei Câmpulung, fără sprijinul Primăriei Lerești, fără sprijinul Consiliului Județean Argeș, al partenerilor noștri privați tradiționali sau mai noi care ni s-au alăturat și anul acesta, fără sprijinul voluntarilor acestora minunați, mulți dintre ei elevi la Colegiul Dinicu Golescu, fără sprijinul celorlalte instituții - Ambulanța, Jandarmeria, Poliția Rutieră și Poliția Locală acest eveniment nu se putea organiza. Vă mulțumesc în primul rând vouă, dragi sportivi, pentru această participare foarte numeroasă, extrem de calitativă, și pentru spectacolul oferit. Și mulțumesc Norris Măgeanu, Cătălin Nicolaescu și oficialilor FRAS pentru susținere! Mulțumim și presei pentru că mediatizează acest eveniment și aducem astfel beneficii județului Argeș.”

​​​​​​​Comunicat de presă

Raliuri

  • CNRB
  • ERC
  • Sprint
  • WRC

Coasta

Super Rally

Altele

  • Stiri