ERC: Tet Rally Liepāja

Letonia, 17 iun. - 18 iun. 2023
www.2022.lvrally.com


  Suntem pe Facebook

România va fi reprezentată de trei echipaje la Rally Poland, a treia etapă din FIA ERC

Data: 19 Mai 2023 / European Rally Championship

Un număr de 5 sportivi români sunt pregătiți să poarte tricolorul pe specialele de macadam ale ORLEN Rajd Polski - sau Raliul Poloniei, etapa a 3-a din calendarul de 8 al Campionatului European de Raliuri

Cap de listă - pentru țara noastră - este septuplul campion absolut de raliuri din România - Simone Tempestini și copilotul său Sergiu Itu, echipajul Napoca Rally Academy revenind în scena europeanului de raliuri după absența din Insulele Canare, etapă ce s-a suprapus cu programul național al celor doi, încheiat din nefericire cu un abandon pe Power Stage-ul Raliului Harghitei. De la propulsia modelului Porsche 997 RGT GT3 la bordul căruia s-au aflat pe asfaltul harghitean, Simone și Sergiu vor concura pe modelul Škoda Fabia Rally2 evo al cehilor de la Keane Motorsport. Dintre cele 8 prezențe pe macadamul polonez, tânărul Tempestini a bifat cu succes 6 etape, cele de mai succes fiind în 2015 și 2016, atunci când a obținut victoria claselor JWRC, WRC3 și RC3.

S. Tempestini & S. Itu (Škoda Fabia) la ediția precedentă

Cel de-al doilea echipaj care spune "prezent" etapei europene din Polonia sunt talentații Norbert și Francesca Maior. Cei doi frați vin cu moralul sus după evoluția mai mult decât spectaculoasă din prima etapă a Campionatului Național de Raliuri Betano, unde au bifat victoria clasei RC4 și pe cea a mașinilor cu tracțiune pe puntea față, reușind printre altele și o clasare pe locul 4 în ierarhia generală și a treia poziție pe Power Stage. Cei doi continuă parteneriatul cu maghiarii de la HRT Racing care le pun la dispoziție un Peugeot 208 Rally4 nou, cu numai 3 raliuri la activ. Pentru campionii en-titre la două roți motrice, participarea de la sfârșitul acestei săptămâni va reprezenta a treia prezență în ORLEN Rajd Polski. Prima, cea din 2021, s-a încheiat pentru cei doi cu poziția secundă în ierarhia ERC3 Junior.

N. Maior & F. Maior (Peugeot 208) în timpul testelor premergătoare

Deși vorbim despre un echipaj mixt - româno-austriac - tricolorul românesc va fi cel ce v-a predomina de-a lungul Raliului Poloniei pe mașina timișoreanului Bogdan Cuzma. Campionul absolut la viteză în coastă din 2016 schimbă materialul de concurs, însă rămâne sub sigla celor de la Škoda Motorsport, urmând să piloteze în premieră noua sa Fabia RS Rally2. Acesta continuă parteneriatul cu austriaca Ilka Minor, alături de care a anunțat un program complet în Campionatul European de Raliuri, precum și câteva etape ocazionale în naționalul de raliuri de la noi. Iar dacă pentru Bogdan prezența din Polonia va însemna o premieră, Ilka este ceva mai familiarizată cu etapa de la Mikołajki, având la activ 4 prezențe cu piloți precum Henning Solberg, Hiroki Arai și Vaidotas Žala. Cu acesta din urmă, Ilka a participat la ediția din 2022, talentatul pilot lituanian reușind să bifeze două victorii de probă specială - dintre care una chiar pe Power Stage.

Primul model Škoda Fabia RS Rally2 din România, în posesia CB Rally Vest

Pentru ediția a 79-a a ORLEN Rajd Polski, organizatorii din Mikołajki au pregătit un traseu compus din 16 probe speciale ce vor totaliza 182.06 kilometri de secțiuni cronometrate. Raliul va debuta astăzi, 19 mai, începând cu ora locală 11:30 (12:30 România) cu antrenamentele libere, calificările și Shakedown-ul, în timp ce prima probă specială - Mikołajki Arena 1 - este programată pentru după-amiaza aceleiași zile.

Foto - Facebook Bogdan Cuzma, Facebook Simone Tempestini, Facebook Norbert Maior

 

CO

Raliuri

  • CNRB
  • ERC
  • Sprint
  • WRC

Coasta

Super Rally

Altele

  • Stiri