CNRB, CNRB/A: Raliul Maramuresului

Baia Mare, 24 iun. - 25 iun. 2023
www.raliulmaramuresului.ro


  Suntem pe Facebook

80 de echipaje la startul Raliului Argeșului CATENA - Powered by Citroën 2023

Data: 22 Mai 2023 / Raliuri

Raliul Argeșului CATENA - Powered by Citroën 2023 este „sold out” după ce atinge numărul maxim admis de echipaje înscrise în competiție
9 echipaje vor concura cu modele de top, de clasa RC2
Un total de trei echipe se vor duela în competiția programată în perioada 26-27 mai

  În 2023, la aniversarea a cinci ani de la revenirea pe principala scenă a raliurilor din România, Raliul Argeșului stabilește un record. Evenimentul organizat de ACS DTO Rally atinge borna maximă admisă de echipaje care pot lua startul în competiția care se desfășoară și pe Transfăgărășan.
  După ce în primii ani de la revenire aproximativ 60 de echipaje au pornit în Raliul Argeșului, numărul a crescut de-a lungul sezoanelor până la un număr de aproximativ 70 de mașini în concurs. În 2023, așteptările fanilor sunt depășite, cu 80 de echipaje care se vor alinia la start în competiția programată în perioada 26-27 mai.
  Din numărul total, 68 de echipaje se vor duela în Campionatul Național de Raliuri în diferitele categorii și clase, în timp ce șapte piloți și copiloți iau startul în Trofeul Rally2. În paralel, alte șapte echipaje vor concura în Campionatul Național de Raliuri pentru Vehicule Istorice, unde spectacolul e asigurat de modelele superbe aflate la start.
  Principalii pretendenți la titlu pornesc în Raliului Argeșului CATENA - Powered by Citroën 2023: Simone Tempestini și Sergiu Itu revin pe meleaguri argeșene la bordul Porsche-ului 997 RGT pentru a-și lua revanșa după abandonul tehnic de anul trecut. În paralel, Sebastian Barbu și Bogdan Iancu vin după o victorie la etapa de debut a sezonului și își propun un nou succes, după cel din 2022 de la Pitești.

  În lupta pentru victorie va fi implicat și echipajul care a urcat pe podium anul trecut, Andrei Gîrtofan și Doru Vraja, care a demonstrat o creștere de formă. În paralel, alte șase echipaje care iau startul cu modele de top, de clasa RC2, fi implicate cel puțin în duelul pentru podium: Adrian Teslovan & Vajk-Imre Cseh, Jean Tatu & Teodor Gabriel Găină, Bogdan Gheorghiu & Sandor Csikos, Mihai Manole & Marc Banca, Anton Titov & Alexander Spirov sau Martin Surilov & Zdravko Zdravkov.

  La start se va afla și bine-cunoscutul pilot piteștean Valentin Porcișteanu, care alături de Dan Dobre pornește cu prima șansă în cadrul clasei RC2N. Aflați la raliul de casă, cei doi vor avea dueluri strânse în cadrul categoriei cu Vlad Cosma & Florin Dorca, Bogdan Talașman & Laurențiu Mandu, Răzvan Nechifor & Dorin Pulpea sau Răzvan Trișnevschi & Manuela Trișnevschi.
  În categoria mașinilor cu tracțiune, în cadrul principalei categorii, RC4, pornesc 10 echipaje care vor oferi garantat spectacol în lupta lor pentru victorie sau podium: Norbert Maior & Francesca Maior, Jean Tatu Jr & Gabriel Lazăr, Cristian Sugar & Vlad Colceriu, Dănuț Budai & Lucian Budai, piteșteanul Alexandru Gheorghe alături de Cosmin Diacu, Victor Supuranalături de Mihai Supuran, Ekaterina Stratieva & Georgi Avramov, Andrei Coreanu & Iulian Nicolaescu, Vasile Ile & Robert Fus sau Bogdan Toma alături de Andrei Mitrașcă.
  Duelul echipelor este unul interesant în 2023, cu trei grupări pregătite să lupte pentru cea mai înaltă treaptă a podiumului: Napoca Rally Academy cu trei echipaje, CB Rally Vest cu trei echipaje, în timp ce Omega Rally Team se aliniază la start cu cinci echipaje. În paralel, în cupele monomarcă vor porni peste 25 de echipaje, un număr impresionant care va genera spectacol datorită condițiilor egale în care sportivii evoluează.

Raliului Argeșului CATENA - Powered by Citroën 2023 se desfășoară în perioada 26-27 mai pe un total de 9 probe speciale desfășurate pe Transfăgărășan, în Pitești și în apropiere de Câmpulung, echipajele având de parcurs un total de aproape 116 kilometri cronometrați.
  Evenimentul debutează cu startul festiv și prezentarea echipajelor, programate joi, 25 mai, începând cu ora 19:00, în timp ce probele speciale vor porni vineri după ora 14:40. Spectatorilor din Pitești le-au fost pregătite momente inedite, cu două superspeciale programate lângă Stadionul „Nicolae Dobrin” atât vineri seară (ora 21:00), cât și sâmbătă (ora 17:30).
  Raliul Argeșului CATENA - Powered by Citroën este un eveniment organizat sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv, susținut de Consiliul Județean Argeș, Primăria Municipiului Pitești și CATENA, cel mai mare lanț de farmacii din România, deținut de grupul Fildas.
  Mașina oficială a Raliului Argeșului este oferită de Trust Motors – Importator oficial al mărcilor Peugeot, Citroën, DS și Opel în România.
 

Parteneri: Repsol prin Valtec Premium Lubricants, Ramada, MSS, HidroGaz, New Design Composite
Parteneri media: Kiss FM, Prima Sport, RallyMax.ro și Autorally.ro
Foto - arhiva competiției 2022
Parteneri media

Raliuri

  • CNRB
  • ERC
  • Sprint
  • WRC

Coasta

Super Rally

Altele

  • Stiri