Suntem pe Facebook

Tragedie la o etapă de raliu din Cupa Franței | Un copilot și-a pierdut viața

Data: 17 Februarie 2024 / Alte competitii
  • Nici bine n-au început competițiile și deja primim vești teribile de peste hotare. Copilotul francez Nil Gendraud s-a stins din viață la vârsta de 40 de ani după un accident deosebit de grav pe a treia probă specială a Rallye National des Roches Brunes, parte a Cupei Franței la raliuri

  Nil Gendraud se afla la bordul unui Renault Clio RS Ragnotti pilotat de conaționalul său Bruno Ferretti, omul alături de care a debutat la raliuri în urmă cu 5 ani. Până la accidentul nefericit din 17 februarie 2024, cei doi echipieri au trecut cu bine linia de sosire a 14 etape din totalul de 18 starturi, urcând de nouă ori pe podium - de 5 ori pe cea mai înaltă treaptă. Până la speciala "Le Rouet 1" de 7,86 km care s-a sfârșit trafic pentru perechea franceză - cu navigatorul decedat și pilotul marcat pe viață - cei doi ocupau poziția secundă în cadrul clasei dedicate mașinii lor. Raliul la care participau cei doi adunase la start un număr impresionant de echipaje - 114 - printre piloți numărându-se și una dintre figurile cunoscute ale motorsportului românesc: François Delecour, la comenzile unei Škoda Fabia Rally2 evo.

  În urmă cu o lună, Nil Gendraud își îndeplinea un vis participând în prima etapă a Campionatului Mondial de Raliuri. Acesta l-a secondat în Raliul Monte-Carlo pe Rémy Rota, la bordul unui Renault Clio Rally4 cu care cei doi au terminat pe poziția a patra la clasă. 

Rémy Rota (stânga) & Nil Gendraud (dreapta) înainte de Raliul Monte Carlo Mașina cu care cei doi au participat în Raliul Monte Carlo

  Ca urmare a tragediei, conducerea cursei a decis anularea celei de-a doua treceri pe proba "Le Rouet", care conta ca ultima specială a acestei zile. Deocamdată nu există informații privind anularea zilei secunde. 

 

Condoléances à la famille, aux collègues et à la communauté du rallye en France !

Raliuri

  • CNRB
  • ERC
  • Sprint
  • WRC

Coasta

Super Rally

Altele

  • Stiri