Suntem pe Facebook

Szilárd Kannár rămâne invincibil în Raliul Zăpezii Maramureș pentru al doilea an consecutiv

Data: 22 Februarie 2024 / Alte competitii
  • Maghiarul aflat la comenzile unui Can-Am Maverick X3 s-a impus în competiția din nordul țării, fiind cel mai rapid la capătul celor aproape 60 de kilometri cronometrați din ziua de sâmbătă - asta după ce inițial pierduse prologul din ziua anterioară în favoarea lui Zoltán Garamvölgyi

Szilárd Kannár & Viktória Horváth

  După cum se precizează și în paragraful introductiv, Zoltán Garamvölgyi - secondat de Antal Takács - s-a impus pe prologul de 2,90 km de vineri seara, fiind mai rapid cu 6,3 secunde decât Szilárd Kannár și partenera sa - Viktória Horváth. Al treilea timp al zilei de vineri i-a aparținut harghiteanului Csaba Miklós și copilotului acestuia - Albert Horn - la alte 2,2 secunde de ocupanții poziției secunde. TOP5-ul ierarhiei generale de vineri - dar și al clasei SSV - a fost completat de alte două perechi la comenzile unor modele Maverick X3 - cu cehul Jan Hnidka secondat de slovacul František Macháček pe poziția a patra, respectiv maghiarii János și Katalin Hári pe 5.

Zoltán Garamvölgyi & Antal Takács

  "Grosul" competiției maramureșene avea să se consume ziua imediat următoare - adică sâmbătă - când echipajele participante au avut de înfruntat o suprafață substanțial degradată din cauza temperaturilor mult prea ridicate din perioada premergătoare evenimentului, însă gheața s-a păstrat pe alocuri, astfel că parcursul perechii maghiare Kannár/Horváth a fost mult mai bun față de ziua precedentă. Câștigătorii ediției din 2023 au stabilit timpul de referință al zilei de sâmbătă - 14:34.9 - ceea ce a însemnat un timp cumulat de 21:29.3 care le-a adus o nouă victorie pe meleagurile moroșene. Totuși, adevărata victorie a celor doi a fost una mult mai emoțională, încât Szilárd a considerat momentul triumful ca fiind cel mai oportun pentru a-i cere mâna partenerei sale - de viață dar și din mașină, Viktória acceptând fără nicio reținere propunerea de căsătorie a pilotului din Ungaria. La doar 1,9 secunde s-au clasat colegii lor de echipă de la Garilla Racing - Zoltán Garamvölgyi și Antal Takács, în vreme ce al treilea timp cumulat le-a aparținut acelorași Csaba Miklós și Albert Horn - la o diferență de 23,2 secunde.

Csaba Miklós & Albert Horn

  Clasamentul categoriei SSV a fost identic cu ierarhia absolută, în TOP10 regăsindu-se 8 modele Can-Am Maverick X3. Pe poziția a 9-a la general s-au clasat învingătorii clasamentului general J4F - Just For Fun - maramureșenii Octavian Berci și Radu Korsinszki (Jeep Grand Cherokee), în vreme ce Daniel și Sandu Bochiș (Mitsubishi Lancer Evo) au completat TOP10-le, cei doi adjudecându-și victoria clasei 4WD - S [adică ierarhia mașinilor cu tracțiune integrală și anvelope speciale]. 

Octavian Berci & Radu Korsinszki Daniel & Sandu Bochiș

  Cu un timp cumulat de 25:06.3, Octavian Berci și Radu Korsinszki s-au impus și la categoria 4WD [tracțiune integrală fără anvelope speciale], fiind urmați de Marian Bucur cu Alexandru Mic (Suzuki Grand Vitara) la o diferență de 2:39.7, respectiv la 4:19.7 de Constantin Anastasiu secondat de Beniamin-Stelian Iosif, la bordul unui alt Jeep Grand Cherokee. De cealaltă parte, clasamentul automobilelor cu tracțiune integrală și anvelope speciale, repartizate în cadrul luptei J4F [4WD - S], victoria le-a revenit lui Ciprian Marin și Florea Covrig (Suzuki Vitara) - cu un timp total de 26:27.0 - cei doi fiind mai rapizi cu 12:04.5 decât Silvan Mureșan și Alexandru Grozea (Nissan Terrano). Revenind la clasamentul absolut al bătăliei de distracție [J4F], duo-ul Berci-Korsinszki a fost urmat la 53 secunde de învingătorii de la RWD Classic - Michel Dumoulin și Lehel-Péter Bonyhai (BMW E46 Compact), iar Marin cu Covrig au completat podiumul.

Michel Dumoulin & Lehel-Péter Bonyhai

  Daniel și Sandu Bochiș s-au impus cu un timp cumulat de 25:12.2 în cadrul clasei 4WD - S al luptei din clasamentul absolut [RALLY], pe podium mai poziționându-se și Ștefan Vâlsănoiu cu Oana Chiaburu (Hyundai Tucson Cross-Country). În clasamentul automobilelor cu tracțiune față [FWD], victoria le-a revenit lui Radu Pădurean și Aurelian Hanea, urmați pe podium de Niculae Sorodoc cu Andrei Mitrașcă - ambele echipaje la bordul unor modele Suzuki Swift Sport. 

Radu Pădurean & Aurelian Hanea Niculae Sorodoc & Andrei Mitrașcă

Credite foto - Facebook Garilla Racing & Facebook Raliul Zăpezii Maramureș (Alex Remetan & Toma Georgian Mihai)

Raliuri

  • CNRB
  • ERC
  • Sprint
  • WRC

Coasta

Super Rally

Altele

  • Stiri