Suntem pe Facebook

O nouă tragedie lovește motorsportul, de această dată în Ungaria

Data: 24 Martie 2024 / Alte competitii

  Esztergom Nyerges Rally trebuia să dea startul unui nou sezon în mai multe campionate de raliuri din țara vecină, printre care cele de Rally2 respectiv Rally3, dar și campionatul dedicat automobilelor istorice. Ca de fiecare dată, organizatorii s-au gândit și la cei cu mașini moderne ce aleargă în principalul campionat al Ungariei [ORB - Országos Rallye Bajnokság = Campionatul Național de Raliuri], astfel că evenimentul a avut la start și 13 echipaje ce și-au dorit doar să efectueze teste

  Printre cele 13 echipaje s-au regăsit și János Tóth* - un pilot în vârstă de 31 de ani aflat la doar a patra participare, și a doua cu modelul de top Škoda Fabia Rally2 evo. În dreapta sa, un nume de care ne-am lovit și în 2023 la etapa europeană găzduită de maghiar - Viktór Bán, cel ce la Raliul Ungariei din sezonul precedent l-a secondat pe Miklós Csomós. Cei doi ocupau poziția a cincea în clasamentul numit "Teszt" al Esztergom Nyerges Rally, când pe a cincea probă specială a etapei, din motive încă ne-elucidate s-au izbit violent într-o șicană de unde au ricoșat într-un grup de spectatori.

Echipajul implicat în accident János Tóth (pilot) și Viktór Bán (copilot) - ambii sportivi au scăpat teferi

 

  Din primele informații pe care le-am primit din țara vecină, spectatorii implicați în accident - peste 30 la număr - s-ar fi aflat într-o zonă interzisă. Imediat după accident, raliul a fost oprit și în cele din urmă anulat. Toate echipajele medicale implicate în raliu nu au fost suficiente pentru a interveni în carnagiul produs, astfel că mai multe orașe din apropiere și-au direcționat ambulanțele cu medic către locul teribilului accident. Mai mult decât atât, Departamentul pentru Situații de Urgență al Ungariei a direcționat nu mai puțin de 5 elicoptere medicale pentru a sprijini misiunea de salvare.

  Datele preliminare indică un număr de peste 20 de răniți, dintre care 4 și-au pierdut viața (printre ei și un minor) - spune site-ul poliției maghiare (police.hu), iar alții peste 10 persoane se află în stare critică. Totuși, martori oculari vorbesc despre un număr mult mai mare al persoanelor decedeate. Bineînțeles sperăm să fie doar zvonuri și nimic mai mult, însă oricum ar fi, vorbim despre cea mai mare tragedie din motorsportul maghiar a ultimilor peste 30 de ani.

Gravitatea accidentului a obligat Departamentul pentru Situații de Urgență al Ungariei să direcționeze mai multe elicoptere medicale la fața locului

În aceste momente teribile și deosebit de dureroase, Autorally.ro este alături de întreaga suflare a motorsportului maghiar și transmite sincere condoleanțe familiilor celor și-au pierdut viața, însănătoșire grabnică tuturor celor răniți și multă putere echipajului sportiv implicat, de a depăși acest moment cumplit.

 

*!! A NU SE CONFUNDA pilotul implicat cu celălalt János Tóth - dublu campion absolut al țării vecine !!

Vom reveni cu amănunte în măsura în care le vom obține

Raliuri

  • CNRB
  • ERC
  • Sprint
  • WRC

Coasta

Super Rally

Altele

  • Stiri