Masters (2) & CNVC (2) - Transalpina Challenge

Rânca, 25 mai - 26 mai 2024


  Suntem pe Facebook

44 de sportivi pe lista provizorie a Trofeului Râșnov powered by Pro-X 2024

Data: 02 Aprilie 2024 / Coasta

  Pentru al doilea an consecutiv, Trofeul Râșnov powered by Pro-X deschide sezonul vitezei în coastă românești, competiția urmând să se desfășoare pe traseul tradițional de pe Valea Cetății, în perioada 12-14 aprilie

Imagine aeriană de la ediția de toamnă a Trofeului ”Valea Cetății” Râșnov powered by Pro-X

  Înscrierile pentru etapa comună a Campionatului Național de viteză în coastă și Trofeul Național Masters al aceleiași discipline, numără până la acest moment 43 de piloți în calitate de concurenți, respectiv alți trei ce vor avea rolul de deschizători. Aceștia din urmă sunt brașovenii: Emil Vincze, care aduce la start primul Ford Fiesta Rally3 din România, Cătălin Ienășel care va profita de ocazie pentru a se pregăti de debutul în naționalul de raliuri - asemenea lui Emil, și nu în ultimul rând, Paul Țurcanu - fostul președinte al Comisiei Naționale de viteză în coastă.

  Oriunde ne-am îndrepta privirea pe lista de înscrieri, regăsim nume mari ale vitezei în coastă, dar și mașini noi - atât pentru unii dintre sportivi cât și pentru motorsportul românesc. Bineînțeles, campionul en-titre al categoriei II și vicecampion al aceleiași categorii la Masters, Octavian Ciovică a fost printre primii sportivi ce au confirmat participarea pe traseul de 4 kilometri de la Valea Cetății. Brașoveanul nu este însă singurul sportiv care a confirmat prezența în cadrul categoriei II, întrucât pe lista preliminară îi regăsim și pe Dragoș Savloschi, Răzvan Dragomir respectiv Claudiu Erhan - toți cei patru sportivi amintiți urmând să concureze cu aceleași prototipuri cu care i-am văzut evoluând și în 2023.

Radicalul SR8 pilotat de O. Ciovică Silver Car S2-ul pilotat de R. Dragomir ATS RR Turbo-ul pilotat de C. Erhan

  Din cadrul categoriei II lipsește însă Costel Cășuneanu, care în acest sezon revine la comenzile unui turism, urmând să piloteze o Škoda Fabia - află mai multe în interviul nostru. Campionul sezonului anterior al categoriei I în Trofeul Național Masters, Alexandru 'Dodo' Pițigoi nu schimbă brandul, dar va pilota un GT3 Cup de generație 992 al producătorului german Porsche. Un model GT3 Cup va pilota și Horațiu-Ionescu Cristea, însă unul mult mai nou decât ceea ce pilotase la ediția din primăvara anului precedent, mai exact un 991 MR. Și dacă suntem al modelele producătorului cu sediul la Stuttgart, nu putem să nu remarcăm o noutate pentru Bogdan Toma, care va face trecerea la un Porsche 718 Clubsport GT4, după ce în sezonul anterior a pilotat un Peugeot 208 R2. Rămânem la capitolul GT-uri, întrucât hunedoreanul Mihai Leu rămâne fidel modelului Audi R8 GT3 LMS pilotat și în sezonul anterior, în vreme ce brașoveanul Alexandru Mitroi va pilota în premieră noua sa bijuterie: un Audi S1 Quattro. Lista piloților care se vor afla în lupta directă pentru supremația sau un loc pe podiumul categoriei I, este completată pentru moment de băimăreanul Călin Făgădar, cu al său Mitsubishi Lancer Evo, respectiv de Bogdan Popescu cu Dacia Logan STCC.

A. Pițigoi va pilota un GT3 Cup de ultimă generație Alexandru Mitroi va aduce la start un Audi S1 Quattro

 

• Record de modele TCR în România

  Da, ați citit bine. La Trofeul Râșnov powered by Pro-X se va bifa o premieră absolută pentru viteza în coastă din țara noastră, și asta pentru că la start vor fi prezente cel puțin 6 modele de specificație TCR. Și mai surprinzător este faptul că, până la acest moment, au fost confirmate câte două modele identice pentru trei producători distincți. După ce le-au prezentat publicului larg la etapa de pe Drumul Poienii din toamna anului trecut, Cosmin Ion și Sorin Huțanu aduc modelele Audi RS3 TCR LMS și pe traseul de la Valea Cetății. Reșițenii Claudiu Ciucă - campionul în exercițiu al categoriei I în CNVC - și George Șchiopulescu aduc la start, fiecare, câte un model Seat Leon Cupra TCR, în vreme ce brașoveanul Adi Coman și clujeanul Bogdan Moldovan se aliniază la startul celei de-a 55-a ediții a Trofeului Râșnov cu primele Volkswagen Golf GTI TCR din țara noastră. Desigur, acestea nu vor fi singurele mașini de specificație TCR pe care le vom vedea la start, întrucât în România se mai află cel puțin două asemenea modele: Kia Cee'd a lui Marc Banca, respectiv o Honda Civic Type-R proaspăt ajunsă în garajul lui Claudiu Motoc. 

Audi RS3 TCR LMS Volkswagen Golf GTI TCR Seat Leon Cupra TCR

 

• Sportivii naționalului de raliuri testează la Râșnov înaintea debutului de sezon

  Trofeul Râșnov powered by Pro-X este un bun prilej pentru sportivii ce doresc să efectueze ultimele ajustări înaintea debutului de sezon al Campionatului Național de Raliuri care va avea loc la sfârșitul lunii, în Harghita. Brașoveanul Andrei Gîrtofan vine la start cu modelul Škoda Fabia R5, în vreme ce Alexandra Teslovan va urca pentru a doua oară în cariera sa sportivă, la comenzile unui Peugeot 208 R2. După ce în 2023 a făcut sezon complet la comenzile unui Renault Clio Rally5, bucureșteanul Artur Luca începe pregătirea pentru cupa monomarcă Clio Challenge din CNR, și la fel face - se pare - și Niculae Șorodoc, care va pilota un Suzuki Swift Sport în pregătirea pentru sezonul național în Swift Cup. Deși nu cunoaștem momentan care sunt planurile sale, István Soós, va fi și el la start, cu același Renault Clio Rally4 pe care l-a mai pilotat și în ultima etapă de Masters a sezonului anterior.

Andrei Gîrtofan nu a mai pilotat pe traseul de la Valea Cetății din 2019 Alexandra Teslovan a mai pilotat 208 R2-ul la etapa de Super Rally de la București din 2023 Artur Luca a ”îmbrăcat” în haine noi mașina de concurs

Bineînțeles, acesta nu este numărul final de înscrieri, întrucât perioada alocată completării cererilor - pe noua platformă My.FRAS.ro - se încheie abia săptămâna viitoare [Luni, 8 aprilie]. 

 

Partener principal: Pro-X – Cosmetică și Întreținere Auto

Parteneri: Winner, Ados Fresh, Dinamic 92, Euroest Car, Tell Security Systems România, Omniasig, TurboCar, Zizin, Silnef Security

Partener de mobilitate: Serus – Dealer autorizat Renault, Nissan și Dacia

Parteneri tehnici: Cyclon Motorsport, Saw Motorsport, Medecon, Kikicri Auto, PrintINK, Centrul Medical Maria

Parteneri media: Zile și Nopți, RockFM, Autorally.ro, BizBrașov, NewsBv.ro, Brasovstiri.ro

 

Trofeul Râșnov powered by Pro-X este organizat cu sprijinul Consiliului Local și Primăriei orașului Râșnov, al Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Țara Bârsei” Brașov, Inspectoratului de Jandarmi Județean Brașov, Grupării de Jandarmi Mobilă Brașov, Inspectoratului Județean de Poliție Brașov – Serviciul de Poliție Rutieră, Biroul de Poliție stațiunea Râșnov.

 

Raliuri

  • CNRB
  • ERC
  • Sprint
  • WRC

Coasta

Super Rally

Altele

  • Stiri