CNRB, CNRB/M: Raliul Sibiului

Sibiu, 13 iul. - 14 iul. 2024
www.raliul-sibiului.ro


  Suntem pe Facebook

Andrei Gîrtofan: „Am făcut cel mai bun raliu din carieră”

Data: 04 Iunie 2024 / Raliuri

COMUNICAT DE PRESĂ

Azi, 4 Iunie 2024


Andrei Gîrtofan și Doru Vraja (Škoda Fabia Rally2) au terminat pe locul 2 Raliul Maramureșului, etapa a 3-a a CNR 2024. Brașovenii de la ProRally Team au reușit un ritm foarte bun la Baia Mare, lucru remarcat și de Andrei, care a apreciat cursa din nordul țării ca fiind „cel mai bun raliu din carieră”. O evoluție bună, mai ales în ziua a doua, când au câștigat și două probe speciale, le-a asigurat al treilea podium din tot atâtea posibile, dar și puncte „de aur” în clasament și un moral excelent înaintea Raliului Clujului, ultima rundă pe asfalt din actualul sezon.

„Prima zi a fost una împărțită din punct de vedere al emoțiilor. Ne-am concentrat încă de la start pentru a găsi acel ritm de top pe care ni-l dorim pe fiecare probă specială. Însă probele foarte late nu ne-au ajutat mai deloc, având în vedere că noi avem prima generație de Škoda Fabia R5, astfel că a trebuit «să luptăm» foarte mult pentru a ține pasul cu cei din față”, a povestit Andrei.

Tânărul echipier al ProRally Team Brașov a continuat:

„Ziua a doua a debutat foarte bine pentru noi, cu victorie pe prima probă specială. Apoi, traseul care era înainte un pic ud a început să se usuce, anvelopele de ploaie pe care le foloseam nu au mai dat același randament, astfel că am pierdut un pic de timp. A mai venit încă o victorie de «specială», ceea ce ne-a ridicat și mai mult încrederea că putem lupta pentru un loc cât mai sus. Pe ultimele probe eram conștienți că orice greșeală poate costa enorm, astfel că am fost foarte concentrați să menținem un ritm ridicat, care să ne ofere un rezultat foarte bun la final. Și mă bucur că am reușit asta și că am terminat cu bine poate cel mai bun raliu din cariera mea. A fost o cursă în care m-am distrat, dar și am tras tare pentru a obține puncte importante în clasament. Puncte care ne oferă un moral bun înaintea etapei de la Cluj, ultima de asfalt din actualul sezon”.

 

Raliuri

  • CNRB
  • ERC
  • Sprint
  • WRC

Coasta

Super Rally

Altele

  • Stiri