Suntem pe Facebook

Transilvania 24h, prima cursă de karting de 24 de ore din România, se va desfășura pe 6 – 7 iulie

Data: 11 Iunie 2024 / Alte competitii

COMUNICAT DE PRESĂ

Azi, 11 Iunie 2024


Circuitul Prejmer Raceway va găzdui, pentru prima oară în România, o cursă de karting de 24 de ore. Evenimentul se va desfășura în weekendul 6 – 7 iulie și face parte din calendarul campionatului de anduranță Endurance Karting Masters.

După curse de karting de 6 ore în cadrul campionatului Endurance Karting Masters, în România se va organiza pentru prima oară și o cursă de karting de 24 de ore. Competiția se va desfășura pe circuitul Prejmer Raceway, pe 6 – 7 iulie, și este deschisă atât piloților amatori, cât și piloților profesioniști.

Prejmer Raceway găzduiește în fiecare sezon cel puțin două etape din campionatul de karting Romanian Karting Masters, dar și toate etapele din Endurance Karting Masters. Campionatul de anduranță a debutat anul acesta, în luna mai, cu o cursă de 300 de tururi, iar cursa de 24 de ore este a doua etapă din această competiție. Finalul de sezon va fi în septembrie, cu o cursă de 500 de kilometri.

„La fel ca în automobilism, și în karting cea mai cunoscută cursă de 24 de ore este cea de la Le Mans. Am început cu Endurance Karting Masters în 2021 și cred că anul acesta este momentul potrivit pentru prima cursă de karting din România care se va întinde pe durata a 24 de ore”, a spus Constantin Răileanu, organizatorul competiției.

Anduranța, în lumea sporturilor cu motor, este o competiție pe echipe, iar la cursa de 24 de ore de pe Prejmer Raceway fiecare echipă trebuie să aibă în componență minim 3, maxim 8 piloți. Conform regulamentului, fiecare echipă trebuie să facă un minim de 26 de schimburi de piloți pe parcursul celor 24 de ore ai cursei Transilvania 24h.

Toate echipele vor concura cu karturi Caroli Hammerhead care sunt puse la dispoziția participanților de organizatorul Endurance Karting Masters. Acestea sunt echipate cu un motor Honda GH390RH și au o putere de aproximativ 15 CP. Distribuția acestora se va face prin tragere la sorți înaintea startului în prima sesiune de antrenamente.

Circuitul de la Prejmer a fost proiectat cu respectarea tuturor normelor Federației Internaționale de Automobilism (FIA) și se află aproape de Brașov, pe DN 11 la km 16,2. Prejmer Raceway are o lungime de 1.250 metri și 15 viraje (7 de stânga și 8 de dreapta). Lățimea pistei este între 8 și 10 metri, iar cea mai lungă linie dreaptă are 170 de metri.

Startul în cursa de karting de 24 de ore se va da sâmbătă, 6 iulie, la ora 12:00, iar toate detaliile referitor la înscriere și regulament sunt disponibile pe site-ul oficial al competiției.

Raliuri

  • CNRB
  • ERC
  • Sprint
  • WRC

Coasta

Super Rally

Altele

  • Stiri