CNRB, CNRB/M: Raliul Sibiului

Sibiu, 13 iul. - 14 iul. 2024
www.raliul-sibiului.ro


  Suntem pe Facebook

3 din 3 pentru Mihnea Hanea, noul lider al Swift Cup

Data: 27 Iunie 2024 / Raliuri

COMUNICAT DE PRESĂ

Azi, 27 Iunie 2024


Mihnea Hanea & Natalie Hanea - Locul I

 

  • Prima jumătate a sezonului din Swift Cup a ajuns la final odată cu încheierea Raliului Clujului - ultima etapă de asfalt din acest an
  • După două victorii în etapele de la Pitești și Baia Mare, clujeanul Mihnea Hanea n-a ratat ocazia și s-a impus categoric și impecabil în etapa sa de casă, reușind nu numai a treia victorie consecutivă ci și preluarea șefiei provizorii în clasamentul la zi al Swift Cup

 

Ediția din acest an a Raliului Clujului a debutat vineri, 21 iunie, cu testele oficiale de la Stolna, unde cel mai rapid echipaj a fost cel format din soții Emanuel și Denisa Resiga - încă lideri la acel moment. Acțiunea competițională însă avea să înceapă ziua imediat următoare, când etapa din Munții Apuseni programa nu mai puțin de 6 probe speciale - dintre care una exclusiv pe noapte - ce au totalizat aproape 91 km cronometrați. Frații Mihnea și Natalie Hanea au preluat inițiativa încă de pe prima probă a zilei și au continuat în aceeași manieră până în ultimul stop al primei zile de concurs. Cu 6 probe speciale câștigate, cei doi frați se instalau confortabil la conducerea Swift Cup, având în avantaj de peste 2 minute în fața soților Resiga, respectiv a perechii formate din Eduard Crintoiu și Andrei Pădure.

Eduard Crintoiu & Andrei Pădure - Locul II

 

A doua parte a raliului - anume ziua secundă de concurs - avea să se desfășoare identic, mai puțin condițiile meteorologice. Și asta pentru că, după ce canicula i-a pus la grea încercare pe sportivi în ziua de sâmbătă, cea de duminică avea să aducă ploaie torențială și șiroaie de apă pe probele speciale. În pofida acestor aspecte, frații Mihnea și Natalie Hanea și-au păstrat invincibilitatea și s-au impus pe toate cele 4 probe speciale pentru a-și trece în palmares a treia victorie a sezonului. Aflați pe poziția secundă înaintea Super Specialei, soții Emanuel și Denisa Resiga au pierdut șansa unui nou loc pe podium după o eroare chiar pe proba spectacol a raliului, urcându-i astfel în clasament atât pe Eduard Crintoiu cu Andrei Pădure - ocupanții poziției secunde, cât și pe Mircea Crișan cu Andrei Mitrașcă - cei ce-au completat podiumul Swift Cup al etapei clujene.

Mircea Crișan & Andrei Mitrașcă - Locul III

 

"Raliul Clujului a decurs pentru noi conform așteptărilor, deși am înfruntat multe obstacole cursa asta: de la vremea caniculară din prima zi la ploaia de duminică ce ne-a prins pe cauciucuri medii și chiar un rezervor spart ce, datorită lui Sorin Lungu și mecanicilor de la #Motorsport, a fost schimbat fără a primi vreo penalizare." - a declarat învingătorul etapei clujene, adăugând și: "În ceea ce privește prestația noastră sportivă, consider că ne-am mișcat bine, dar lipsa probelor la vale, chintesența acestui raliu, ne-a privat de și mai multă distracție și evident, un loc mai sus în clasament."

"Acum urmează al doilea raliu de casă - Sibiul - și, totodată, revenirea noastră pe macadam unde sperăm să revenim cu același entuziasm și plăcere de a merge la curse. Să ne vedem cu bine!" - a completat tânărul Mihnea Hanea

 

Soții Resiga n-au fost însă singurii care au depus armele, căci debutantul Niculae Șorodoc - aflat la primul start cu George Marcu - a ieșit ușor în decor pe prima trecere de duminică a specialei "Drumul Generalului", pierzând astfel șansa de a bifa primul podium în Swift Cup. Cealaltă debutantă prezentă la start - Sabina Ghiormescu - a bifat cu succes etapa clujeană, și deși a abordat probele cu ceva mai multă reticență după episodul argeșean în care a fost aproape de abandon, a parcurs fără probleme probele clujene și a acumulat experiență importantă de la experimentatul Robert Patrick Fus.

 

Următoarea etapă din Swift Cup se va desfășura la Raliul Sibiului Bilstein, prilej cu care toate echipajele Campionatului Național de Raliuri, vor face trecerea către a doua parte a sezonului ce se va consuma integral pe macadam.

 

CLASAMENT SWIFT CUP • Raliul Clujului 2024
1. Mihnea Hanea & Natalie Hanea 1:16:32.1  
2. Eduard Crintoiu & Andrei Pădure 1:23:20.0 +6:47.9
3. Mircea Crișan & Andrei Mitrașcă 1:26:07.5 +9:35.4
4. Sabina Ghiormescu & Robert Patrick Fus 1:27:33.2 +11:01.1
Ab. Niculae Șorodoc & George Marcu - -
Ab. Emanuel Resiga & Denisa Resiga - -

 

Clasamentul Swift Cup 2024 la jumătatea sezonului
  HR AG MM CJ SB IS BV VL TOTAL
1. Mihnea Hanea & Natalie Hanea - 42 31 35         128
2. Emanuel Resiga & Denisa Resiga 26 33.6 26 Ab.         117.6
3. Alexandru Cazacu & Alexia Parteni 26 28.8 26 -         110.8
4. Mircea Crișan & Florin Vălenaș 17 24 23 22         101
5. Niculae Șorodoc & George Marcu 16 18 19 Ab.         85
6. Eduard Crintoiu & Andrei Pădure 22 Ab. - 27         77
7. Sabina Ghiormescu & Robert Fus - 22.8 - 20         58.8
8. Sorin Lungu & Ionuț Lazăr 34 - Ab. -         50
9. Sergiu Popa & Tudor Mârza - 15.6 - -         27.6
*clasamentul include punctele bonus oferite pentru participare

 

Sezonul 2024 din Swift Cup este susținut de partenerii Team First Software, QIDENUS Technologies, Bucur Tuning, Sparco Shop, Hankook, Protlum și M2 Service.

Parteneri media: RallyMax.ro, Autorally.ro

Raliuri

  • CNRB
  • ERC
  • Sprint
  • WRC

Coasta

Super Rally

Altele

  • Stiri