Masters (6) - Trofeul Poiana Brașov

Brasov, 12 oct. - 13 oct. 2024

>


  Suntem pe Facebook

Interviu cu Adi Teslovan, omul din spatele Harghita Hill Climb Challenge

Data: 28 Iunie 2024 / Coasta

INTERVIU


  • Avân​d o bogată experiență de peste două decenii la volanul mașinii de concurs, harghiteanul Adi Teslovan a trecut - în urmă cu patru sezoane - în postura de organizator al etapei sale de suflet - Harghita Hill Climb Challenge
  • Grație cunoștințelor sportive dar și celor din domeniul comunicării și marketingului, sportivul originar din Miercurea Ciuc a reușit să exceleze încă de la prima ediție a etapei de viteză în coastă
Adi Teslovan, întotdeauna preocupat ca etapei sale de casă - și de suflet - să nu-i lipsească nimic

Acum, în febra ultimelor finisaje pentru startul celei de-a patra ediții a singurei etape de viteză în coastă din județul Harghita, vă propunem un scurt interviu cu principalul "vinovat" pentru existența Harghita Hill Climb Challenge - Adi Teslovan.

Cristian: Salutare, Adi. În primul și primul rând, vreau să-ți mulțumesc pentru timpul acordat acestui interviu, sunt sigur că ai foarte multe de făcut în aceste momente. Revenind la subiectul interviului nostru, ne mai despart doar câteva ore de o nouă ediție a Harghita Hill Climb Challenge - evenimentul tău de suflet. Până să vorbim însă despre ediția din acest an, spune-ne cum ați ajuns la acest traseu de concurs și ce anume v-a motivat să organizați această etapă ?

Adi: "Salutare! Mulțumesc pentru invitație și interes. Deși, cum ai spus și tu, ne aflăm în 'febra' ultimelor amănunte, nu putem să nu vorbim despre un proiect drag nouă. Da..inițial am vrut să continuăm proiectul regretatului Bela Ritner, după care, la sugestia domnului Primar Attila Korodi și a echipei acestuia de la Primăria Miercurea Ciuc am hotărât să facem un proiect pe termen lung – etapa de viteză în coastă de la Harghita Băi – stațiune montană aflată în administrația teritorială a Municipiului Miercurea-Ciuc. Etapa o organizăm împreună cu autoritățile locale – Primărie, Consiliul Județean prin Direcția Județeană pentru Sport Harghita, așa cum am mai spus-o atât echipa Primăriei Miercurea-Ciuc cât și cea de la Județ sunt echipe cu care putem construi proiecte pe termen lung cu oameni profesioniști care înțeleg cum poți performa în sport și nu numai. Suntem onorați că facem echipă împreună într-un proiect în care am investit foarte mult suflet și nu numai."

 

Exemplul internațional s-a regăsit și la Harghita Challenge în 2023, când un container modular și-a făcut loc la start, servind drept cameră de control pentru conducerea cursei

Cristian: Nu este greșit să afirmăm că la capitolul siguranță pe traseu vă situați în topul acestei ierarhii. Și pentru că este firesc să recunoaștem meritele, László Róbert și Albert Szilárd sunt principalii "făptași" pentru buna desfășurare a evenimentului. Cum au decurs până acum pregătirile pentru startul de sâmbătă și care sunt noutățile/îmbunătățirile pe linie de securizare ?

Adi: "Avem o echipă extraordinară ai căror lideri sunt colegii mei László Róbert, Albert Szilárd și bineînțeles, Cseh Vajk Imre care se ocupă de partea logistică, siguranță și traseu. Desigur, avem și o echipă de comunicare din care fac parte Magor Dosa - designer, Beatrice Cotfaș & Gyula Molnar - PR & Comunicare, Attila Balázs din Odorheiu Secuiesc – tot comunicare, imagine & conținut, Beata Albert secretariat & administrativ, și binențeles toată acestă echipă cu suportul Primăriei Miercurea Ciuc – prin Viceprimarul Bors Béla care ne asigură partea de suport logistic – administrativ împreună cu echipa dânsului. Mai doresc să punctez faptul că Attila Balázs ne-a ajutat foarte mult în zona de conținut – este un om care pune foarte mult suflet în acest sport de peste 25 de ani și vine cu un bagaj de cunoștințe și experiență foarte mare – ceea ce contează foarte mult."
   "Referitor la evenimentul în sine, întotdeauna este loc de mai bine, tocmai din acest motiv încercăm să îmbunătățim evenimentul de la an la an. Într-adevăr, avem și momentele noastre de frustrare atunci când vezi că efortul unei echipe întregi nu este apreciat la adevărata valoare dar suntem obișnuiți și asta ne face mai puternici până la un moment dat, după care vom decide ce facem mai departe. Îmi place că ai punctat un oarecare 'top', însă după cum am mai zis de multe ori, noi nu facem nimic special doar ce este normal. Evident, de multe ori în România, 'normalul' are o altă accepțiune, dar asta din punct de vedere sportiv și nu numai. Indiferent de ce domeniu am vorbi, dacă ridici standardul sau faci lucrurile ca la carte fără compromisuri ești privit puțin altfel."

 

Albert Szilárd (dreapta jos) s-a asigurat că traseul este pregătit până în cel mai mic detaliu

Cristian: Având în vedere faptul că Harghita Challenge a venit cu "de toate" încă de la primele două ediții, este dificil să ne punem întrebarea "ce mai poate fi adus nou". Chiar și-așa, rămâne curiozitatea firească și interesul de a afla: cu ce vine nou în acest an HHCC ?

Adi: "Am încercat să privim întotdeauna evenimentul din prisma spectatorilor și sportivilor, pentru că noi asta respirăm, și știm că este loc de mai mult doar că nu putem susține mai mult în acest moment. Nici nu este cazul dacă-mi permiți această remarcă, întrucât treptat vom aduce plus valoare acestui eveniment, însă în acest moment consider că nu este cazul să facem pași mari – lucrurile vor veni pas cu pas."
   "Suntem singura sau printre singurele etape din Campionatul Național de Viteză în Coastă care are campanie de promovare la nivel național, aducem plus de expunere sportivilor – cifre de care au nevoie în relația cu partenerii lor, generăm un reach al evenimentului de peste 6.000.000 prin toate canalele de comunicare. Anul acesta am ales să difuzăm evenimentul printr-un canal măsurabil / auditat, să atingem public și din afara zonei de motorsport prin campanii generaliste (outdoor, print, etc) – toate acestea cred că sunt un plus pentru sport și mai ales pentru sportivi."

 

Prin calitatea sa de Director Organizatoric și arbitru FRAS cu vastă experiență, László Róbert se îngrijește neîncetat ca evenimentul harghitean să se desfășoare fără cusur

Cristian: Sunt încântat să văd dedicare și pasiune aplicată până în cel mai mic amănunt. Bineînțeles, asta mă face și nerăbdător să revin la etapa voastră, motiv pentru care, ca încheiere aș dori să-ți mai adresez o întrebare care cred că stă pe buzele mai multor persoane, nu doar pe ale mele. Împreună cu echipa ta ați ridicat un standard încă de la primele ediții organizate, lucru ce confirmă faptul că la baza Harghita Challenge nu stau doar oameni pasionați ci și adevărați cunoscători ai motorsportului și mai ales, ai vitezei în coastă. Care este următoarea "bornă" pe care vă doriți s-o atingeți cu evenimentul vostru ?

Adi: "Dedicarea și pasiunea sunt motoarele datorită cărora încheiem cu succes fiecare ediție a Harghita Hill Climb Challenge, însă nu vrem să ne bucurăm singuri, motiv pentru care lansez o invitație tuturor iubitorilor acestui sport - și nu numai - să ni se alăture la sfârșitul acestei săptămâni. Revenind la întrebarea pe care mi-ai adresat-o, indiferent de ce spun unii, noi intenționăm pe termen mediu să devenim o etapă internațională cu sau fără voia unora. Acesta este targetul nostru, iar pentru atingerea acestui obiectiv mai avem de lucru dar asta ne propunem. Avem o echipă care muncește pentru acest proiect – nu este o etapă pe nume personal – „etapa mea” / lucrăm în echipă pe bugete și obiective fără să facem compromisuri. Asta este mentalitatea noastră și sportul trebuie să fie în centrul oricărei acțiuni pe care o întreprindem în acest proiect. Eu cel puțin și colegii mei așa suntem construiți să lucrăm. Vă așteptăm la Harghita Hill Climb Challenge."

 

Imaginea este unul din principalele aspecte pe care Adi și echipa AT Motorsport nu le neglijează

Harghita Hill Climb Challenge a debutat în 2021 ca etapă din divizia secundă - la acel moment. În anul imediat următor a făcut trecerea la Campionatul Național de Viteză în Coastă, etapa harghiteană contând ca etapă de coeficient 1. Începând din sezonul anterior însă, Harghita Hill Climb Challenge este o etapă completă, cu două zile de concurs, o zi premergătoare cu ceremonii festive de deschidere în inima Municipiului Miercurea Ciuc și mult interes din partea sportivilor și a spectatorilor.

Fiecare ediție, din 2021 și până în 2023 inclusiv, au fost adjudecate de Octavian Ciovică și al său Radical SR8. Fie că a fost vorba de un asfalt rece și temperaturi ce abia dacă atingeau 0 grade [2021], unul complet uscat [2022] sau în totalitate umed [2023], brașoveanul s-a descurcat excepțional, ceea ce ne face să credem că performanțele vor fi repetate și în acest an, iar Tavi va rămâne "regele" coastei harghitene.

 

Află cine va fi prezent la start, programul evenimentului dar și alte informații cu care te așteaptă organizatorii harghiteni

 

Parteneri principali ai evenimentului - Primăria Miercurea Ciuc & Direcția Județeană de Sport Harghita

Partenerii evenimentului - Heineken, Parapeți Roger, Borsec, Generali, UniCredit Leasing, NEST, SET - Profile Factory, Har-Pakrom, Consiliul Județean Harghita, Visit Harghita, Chem System

Partenerii tehnici ai evenimentului - Ford - Magyari Engineering, Race Events, Omega Rally Team, Complete - media & advertising agency, A24 Assistance, allbets, InLine Media Advertising, Alutus, HARViz, Asociația Szivdobbanas

Partenerii media ai evenimentului - RockFM, KissFM, Autorally.ro, RallyMax, Hargita Nepe, Informația Harghitei

 

Interviu realizat de Cristian Oltean

Raliuri

  • CNRB
  • ERC
  • Sprint
  • WRC

Coasta

Super Rally

Altele

  • Stiri