Masters (4) - Trofeul Sinaia

Sinaia, 20 iul. - 21 iul. 2024


  Suntem pe Facebook

Sezonul vitezei în coastă continuă cu Memorialul Werner Hirschvogel

Data: 01 Iulie 2024 / Coasta

COMUNICAT DE PRESĂ

Emis la 01 Iulie 2024


  • Cele două campionate majore de viteză în coastă din România: Trofeul Național Masters și Campionatul Național, ajung la mijlocul sezonului odată cu etapa reșițeană de pe Valea Domanului, dedicată în totalitate în acest an regretatului Werner Hirschvogel
Emil Ghinea, învingătorul ultimelor două ediții organizateFoto: SIMCAT

Legendă a sportului cu motor, reșițeanul Werner Hirschovel a format în decursul anilor o multitudine de piloți care au ajuns să performeze la cel mai înalt nivel pe traseele montane de viteză în coastă din țara noastră. Printre aceștia îi putem aminti pe Lucien Hora, Mircea Pădurean sau Christian Nistoran. În anul 2010, Werner Hirschvogel devenea cetățean de onoare al municipiului său natal - Reșița - iar acum, când se împlinesc 10 ani de când legendarul pilot a plecat în ultima cursă - cea fără linie de sosire - va fi decorat și ca cetățean de onoare al județului Caraș-Severin, post mortem, pentru merite deosebite în promovarea sportului și creșterea prestigiului județului Caraș-Severin, la nivel național și internațional.

Un asemenea moment nu putea fi omis nici de organizatorii etapei de pe Valea Domanului, locul unde Werner Hirschvogel s-a antrenat și a format și alți piloți. Din acest motiv, ediția din acest an a Cupei Reșița devine Memorialul Werner Hirschvogel, o competiție cofinanțată și susținută de Consiliul Județean Caraș Severin și Primăria Municipiului Reșița. Etapa de viteză în coastă se va desfășura la sfârșitul acestei săptămâni și va aduce laolaltă concurenții ambelor campionate. Deși înscrierile trebuiau să se încheie la sfârșitul acestei zilei, organizatorul etapei a decis prelungirea perioadei de înscrieri până miercuri seara, tocmai ca sportivii prezenți și la etapa din week-end-ul precedent să-și poată trece numele pe lista de înscrieri a Memorialului Werner Hirschvogel.

 

31 de piloți au confirmat deja prezența pe traseul de concurs, dintre aceștia 7 urmând să puncteze în cadrul Trofeului Național Masters, 21 în cadrul Campionatului Național respectiv alți 3 în matematica naționalului pentru vehicule istorice. Jerome France - care a participat în urmă cu câteva săptămâni la celebra cursă Pike Peak din Statele Unite ale Americii va pilota - în premieră - un monopost, model Wolf GB08. Brașoveanul Octavian Ciovică va fi și el la start cu Radicalul SR8, în vreme ce câștigătorul ultimelor două etape de viteză în coastă - Emil Ghinea - revine în locul unde vrea să-și apere titlul de King of the Hill obținut la ultimele două ediții organizate. Lupta categoriei I se anunță și ea una deosebit de disputată, cu Alexandru Pițigoi (Porsche 992 GT3), Radu Benea (Ferrari 488 Challenge) și Costel Cășuneanu (Škoda RXX) angrenați în lupta pentru supremația absolută a mașinilor cu caroserie închisă. Desigur, nu-i uităm din această bătălie nici pe Horațiu Ionescu Cristea (Porsche 991 GT3) sau Călin Făgădar (Mitsubishi Lancer Evo).

Lista piloților locali este și ea una numeroasă până la acest moment, pe liste regăsindu-se urmăritorii piloți: Claudiu Ciucă (Seat Cupra TCR), Gabriel Găman (Seat Ibiza), seniorul Mircea Avramescu (VW Golf I), juniorul Mircea Avramescu (VW Golf IV), Andrei Rotaru (Dacia 1310) și Rareș Madina (Dacia Logan). De asemenea, la start vor fi prezenți atât Petru Iovan cât și Răzvan Potocean, cei ce vor avea rolul de deschizători.

Porsche va fi și în acest sezon partenerul de mobilitate al etapei de pe Valea Domanului • Foto: SIMCAT

Memorialul Werner Hirschvogel este o competiție automobilistică - parte a Campionatului Național de Viteză în Coastă și a Trofeului Național Masters de viteză în coastă - fiind o acțiune cofinanțată de Consiliul Județean Caraș Severin și Primăria Municipiului Reșița. Evenimentul este organizat de Asociația Club Sportiv Auto Blic în parteneriat cu Asociația Clubul ACM Sport și se desfășoară sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv.

Mobilitatea pe durata desfășurării competiției este asigurată de partenerul Porsche Timișoara - dealer autorizat al mărcilor Volkswagen, Audi, Seat, Škoda, Porsche și Cupra.

Partenerii acestui eveniment sunt Invest in Reșița, Logics, Omniasig, Restaurant & Pizzerie Rebel, Tractări 24h, Cricova, Vianor & Absolut Auto, Găman Transport, Allmyd Auto

Parteneri media ai evenimentului - Prima Sport, Banat TV, Autorally, Caon.ro, Reper24.ro 

 

PROGRAMUL ETAPEI A 5-A DIN CAMPIONATUL NAȚIONAL DE VITEZĂ ÎN COASTĂ

Raliuri

  • CNRB
  • ERC
  • Sprint
  • WRC

Coasta

Super Rally

Altele

  • Stiri