Masters (4) - Trofeul Sinaia

Sinaia, 20 iul. - 21 iul. 2024


  Suntem pe Facebook

Memorialul Werner Hirschvogel aduce 50 de piloți la start

Data: 04 Iulie 2024 / Coasta

COMUNICAT DE PRESĂ

Emis la 04 Iulie 2024


  • Valea Domanului va răsuna din nou a sunet de motoare, întrucât Memorialul Werner Hirschvogel debutează în mai puțin de 48 de ore, aducând la startul etapei reșițene un număr de 50 de piloți ai ambelor campionate de viteză în coastă din țară

Asemenea edițiilor din 2017 și 2018, etapa reșițeană de viteză în coastă îl va omagia pe legendarul pilot local Werner Hirschvogel, sportivul ce a pus orașul de pe Valea Domanului pe harta motorsportului românesc și, mai mult decât atât, a format alți piloți de excepție. În acest an, în care Cupa Reșița redevine Memorialul Werner Hirschvogel, multiplul campion va fi decorat cu titlul de cetățean de onoare al județului Caraș-Severin, post mortem, pentru merite deosebite în promovarea sportului și creșterea prestigiului județului Caraș-Severin, la nivel național și internațional”.

Pentru ediția din acest sezon a Memorialului Werner Hirschvogel și-au anunțat prezența un total de 50 de piloți, dintre aceștia 33 urmând să puncteze în clasamentele CNVC, 9 sportivi vor puncta în cadrul TNMVC iar restul de 8 piloți vor reprezenta campionatul dedicat automobilelor istorice.

 

După succesul din celebra competiție americană Pikes Peak, unde a obținut întâietatea la debutanți și poziția a treia în clasamentul Time Attack, pilotul de origine franceză Jerome France (Wolf GB08) face prezența - în premieră - pe traseul reșițean, unde îl va avea ca adversar pe brașoveanul Octavian Ciovică (Radical SR8). Desigur, în lupta la vârful ierarhiei absolute a etapei reșițene se va implica și Emil Ghinea (Norma M20F) - actualul lider al naționalului de viteză în coastă - în vreme ce Dragoș Savloschi (Radical Pro Sport) și Botond Szabó (Radical SR3) își vor juca șansa pentru un loc pe podium. 

Și în timp ce Radu Benea (Ferrari 488 Challenge) îl va înfrunta de la egal la egal pe Călin Făgădar (Mitsubishi Lancer Evo) pentru victoria categoriei I în cadrul CNVC, lupta aceleiași categorii - dar în matematica TNMVC - va fi disputată de nu mai puțin de 4 piloți, aceștia fiind Alexandru 'Dodo' Pițigoi (Porsche 992 GT3 Cup), Costel Cășuneanu (Škoda RXX), Horațiu Ionescu-Cristea (Porsche 991 GT3 MR) și nu în ultimul rând, Mihai Leu (Audi R8 GT3 LMS) - proaspăt revenit la volanul mașinii de concurs după o complicație medicală. 

Desigur, de la startul Memorialului Werner Hirschvogel nu puteau absenta piloți locali precum Claudiu Ciucă (Seat Cupra TCR) sau George Șchiopulescu (Porsche 991 GT3 Cup) - care nu doar că se vor duela în mod direct pentru supremația grupei dar și pentru un loc pe podiumul categoriei I. În cadrul aceleiași categorii I îi mai regăsim și pe Andrei Precup (Seat Toledo), Răzvan Dan Goșta (VW Golf), Darius Vîlsan (BMW E36), Mircea Avrămescu (VW Golf), Gabriel Găman (Seat Ibiza) și Rareș Madina (Dacia Sandero). Lista piloților reșițeni este completată de seniorii din bătălia "bătrânelor doamne", aici putându-i aminti pe seniorul Mircea Avrămescu (VW Golf), Andrei Rotaru (Dacia 1300) și Ionel Gheorghe (BMW E30). 

Prima parte a zilei de vineri - 5 Iulie 2024 - va fi dedicată verificărilor tehnice inițiale dar și celor administrative, urmând ca de la orele 19:00 să se desfășoare Prezentarea Concurenților în cadrul OMNIASIG Welcome Cocktail

Lista de înscrieri poate fi vizualizată în întregime aici

 

Mobilitatea pe durata desfășurării competiției este asigurată de partenerul Porsche Timișoara - dealer autorizat al mărcilor Volkswagen, Audi, Seat, Škoda, Porsche și Cupra.

Partenerii acestui eveniment sunt Invest in Reșița, Logics, Omniasig, Restaurant & Pizzerie Rebel, Tractări 24h, Cricova, Vianor & Absolut Auto, Găman Transport, Allmyd Auto

Parteneri media ai evenimentului - Prima Sport, Radio România Reșița, Banat TV, Autorally, Caon.ro, Reper24.ro 

PROGRAMUL ETAPEI A 5-A DIN CAMPIONATUL NAȚIONAL DE VITEZĂ ÎN COASTĂ

Raliuri

  • CNRB
  • ERC
  • Sprint
  • WRC

Coasta

Super Rally

Altele

  • Stiri